AKTUALIZOVANÉ: Domčeková zostáva na čele piešťanskej nemocnice

Rozhodnutie okresného úradu je zrušené. Ministerstvo vnútra uvádza ako dôvod vecnú nepríslušnosť odboru, ktorý o protiprávnom zapísaní Márie Domčekovej do registra neziskových organizácií rozhodol.


AKTUALIZOVANÉ 27. augusta o 8.50 h: Minister vnútra Robert Kaliňák v stredu po rokovaní vlády povedal, že riaditeľka piešťanskej nemocnice nebola menovaná v súlade so zákonom. Aktuálny článok na túto tému nájdete tu.


Správna rada, v ktorej mal rezort zdravotníctva štyroch členov namiesto pôvodných troch, nechala na jeseň 2012 zapísať súčasnú riaditeľku piešťanskej nemocnice do registra neziskových organizácií protiprávne. Myslia si to zástupcovia zamestnancov v správnej rade, prokurátorka aj Odbor opravných prostriedkov Okresného úradu Trnava.

Mária Domčeková sa však proti tomuto rozhodnutiu odvolala a odvolací orgán, ktorým je rezort vnútra, jej dnes vyhovel: „Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky, sekcia verejnej správy, odbor všeobecnej vnútornej správy, zrušilo rozhodnutie z dôvodu procesnej nezákonnosti – vecnej nepríslušnosti odboru opravných prostriedkov Okresného úradu Trnava. Vecná nepríslušnosť správneho orgánu ako aj rozhodnutie vydané správnym orgánom, do pôsobnosti ktorého rozhodovanie vo veci nepatrí je dôvodom na zrušenie vydaného rozhodnutia.“

Podľa Michaely Paulenovej z tlačového odboru sa bude o proteste prokuratúry rozhodovať až vtedy, keď nadobudne právoplatnosť rozhodnutie Okresného úradu Trnava. Kedy by to malo byť, nešpecifikovala.

Mária Domčeková preto zostáva riaditeľkou Nemocnice Alexandra Wintera.

Text a foto: Martin Palkovič