Do práce na bicykli: Súťažiť bude 139 ľudí z Piešťan a okolia

Záujem o súťaž v našom meste oproti minulému roku trochu klesol, to však neznamená, že Piešťany nemajú šancu v celoslovenskom meradle zabodovať a dokázať, že sú mestom bicyklov.

Minulý rok získali Piešťany v súťaži Do práce na bicykli striebornú priečku za počet najazdených kilometrov na jedného obyvateľa. Prvý bol Svit a tretia Banská Bystrica. Zamestnanci tunajších firiem a inštitúcií v máji 2015 najazdili 19 455 km, čím v porovnaní s jazdou osobným automobilom ušetrili 4871,193 kg CO2. Zapojilo sa 46 tímov a 160 súťažiacich.

Čas prihlásiť sa tento rok vypršal 26. apríla. Za Piešťany je v aktuálnom ročníku prihlásených 41 tímov a 139 súťažiacich.

Cieľom súťaže Do práce na bicykli 2016 je motivovať ľudí, aby sa zamysleli nad možnosťou voľby každodennej dopravy do zamestnania.

„Tohtoročná kampaň s mottom Jazdime spolu bude zameraná na rešpektovanie a venovanie zvýšenej pozornosti jedným z najzraniteľnejších účastníkov cestnej premávky – cyklistom. Prezentujeme a podporujeme bicykel ako najrýchlejší, najzdravší, najekologickejší a aj najzábavnejší spôsob cesty do práce,“ povedal národný cyklokoordinátor Peter Klučka.

Do práce na bicykli 2016 sa uskutoční od 1. do 31. mája. Opäť bude vyhodnotené mesto s najväčším počtom najazdených kilometrov, prepočítané priemerne na počet obyvateľov, s najväčším počtom zapojených tímov, tiež v priemere na počet obyvateľov a bude vyhodnotená aj spoločnosť, v ktorej sa zapojil najväčší počet tímov.

Zdroj: Tlačová správa Text a ilustr. foto: Martin Palkovič