Do práce na bicykli: Súťažiaci sa už môžu hlásiť

Začiatkom mája na Slovensku opäť odštartuje kampaň s názvom Do práce na bicykli, ktorej hlavným cieľom je podporiť rozvoj cyklistickej dopravy. Do súťaže sa opäť zapojí aj mesto Piešťany.

Zamestnanci rôznych firiem a inštitúcií budú súťažiť v počte najazdených kilometrov cestou do práce od 1. do 31. mája. Celú kampaň zastrešuje národný cyklokoordinátor, pričom bude opäť vyhodnotené mesto s najväčším počtom najazdených kilometrov na obyvateľa.

Piešťany sú už medzi zaregistrovanými samosprávami, takže teraz sa môžu prostredníctvom internetového formulára hlásiť aj jednotlivé tímy z nášho mesta.

V minulom ročníku súťaže absolvovali zamestnanci firiem a inštitúcií reprezentujúcich Piešťany 13 760 kilometrov a vďaka tomu ušetrili 3 539 kg oxidu uhličitého.

Napriek týmto skvelým výsledkom skončili Piešťany na 14. mieste v počte najazdených kilometrov na obyvateľa. Súťaž je totiž na Slovensku čoraz populárnejšia a konkurencia rastie.

Cieľom organizátorov je podporiť rozvoj trvalo udržateľnej mobility v mestách, motivovať samosprávy, aby na svojom území vytvárali kvalitné a bezpečné podmienky pre využívanie bicykla na prepravu po meste, motivovať zamestnávateľov, aby vytvárali vo svojich sídlach podmienky pre bezpečné uloženie bicykla.

Text: Martin Palkovič Zdroj: piestany.sk Foto/Credit: unsplash.com/Andrew Gook