Deti na Prednádraží dostanú nové ihrisko

Radnica a Služby mesta Piešťany pracujú na dokumente, ktorý rieši ihriská na celom území Piešťan. Niektoré budú zrušené, iné obnovené. Nové ihrisko na sídlisku Prednádražie majú dokončiť tento týždeň.

Staré zhrdzavené preliezačky na Prednádraží nahrádzajú v týchto dňoch pracovníci myjavskej firmy Flora Servis Group novými a bezpečnejšími hracími prvkami. Podľa zverejnenej zmluvy zaplatí radnica za nové ihrisko takmer 20 tisíc eur. Ďalšie má ešte tento rok vzniknúť na Valovej ulici.

„Budúci rok počítame s výstavbou ďalších dvoch detských ihrísk, čo navrhujeme do rozpočtu, jedno z nich bude na Vážskej ulici,“ uviedla hovorkyňa radnice Eva Bereczová. Koncepciu obnovy ihrísk má podľa jej slov riešiť dokument, ktorý vzniká v spolupráci so Službami mesta Piešťany (SMP).

V lete mestský úrad rozhodol o odstránení hracích prvkov, ktoré sa nachádzali pri križovatke ulíc Vodárenská a Kláštorská. Toto rozhodnutie kritizoval poslanec Peter Jančovič, ktorý bol za jeho obnovu.

Radnica argumentovala tým, že hracie prvky nie sú jej majetkom a nevyhovujú bezpečnostným požiadavkám. Nové a bezpečné ihrisko majú deti k dispozícii pred bytovým domom na Vodárenskej ulici.

V júli tiež otvorili lanovú loď na Sídlisku Adam Trajan pri obchodnom dome Kufland, na ktorú táto firma prispela sumou 10 tisíc eur.

Text: Martin Palkovič Foto: Mesto Piešťany