Ďalšie Žihadielko? Piešťany opäť súťažia o detské ihrisko

V kúpeľnom meste môže už tento rok vyrásť ďalšie detské ihrisko od spoločnosti Lidl. Radnica sa opäť zapojila do súťaže, v ktorej o získaní ihriska pre dané mesto rozhoduje internetové hlasovanie. Spustené bolo v pondelok 15. januára.

Zapojené samosprávy sú aj tento rok rozdelené do kategórii podľa počtu obyvateľov, ale vznikla aj špeciálna kategória miest, v ktorých už Lidl postavenie Žihadielka financoval. Medzi nimi sú Piešťany.

„V roku 2018 prichádzame aj s novinkou. Bola vytvorená samostatná špeciálna kategória pre tie mestá, ktoré už Žihadielko vyhrali v minulých dvoch ročníkoch. Súťažiť sa teda bude v piatich kategóriách, (štyri kategórie, do ktorých sú mestá zaradené podľa počtu obyvateľov, a piata samostatná kategória miest, ktoré boli víťazmi z rokov 2016 alebo 2017). V každej kategórií môžu vždy dve mestá získať Lidl ihrisko Žihadielko,“ informovala firma, ktorá súťaž organizuje.

Piešťany tak súťažia aj s oveľa väčšími mestami (Trnava, Trenčín, Banský Bystrica), ale v kategórii víťazov sú aj menšie mestá (Myjava, Tvrdošín, Šahy). Spolu sa v tejto kategórii o dve ihriská uchádza až 17 miest. Hlasovanie prebieha do 28. februára.

Piešťany vyhrali Žihadielko v predchádzajúcom ročníku. Nové ihrisko vyrástlo na Vážskej ulici a otvorili ho v auguste. Deti sa tam môžu hrať na dvoch hradoch, pieskovisku, kolotoči, hojdačkách a prevážadlách. Ihrisko je rozdelené do dvoch zón podľa veku. Tomu budú prispôsobené aj dopadové plochy. Pre menšie deti to bude liata guma a pre väčšie štrk.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič