Cyklochodník okolo Dubovej: Chýba dohoda s vodohospodármi

Prenájom pozemkov pri Bille poslanci schválili, ešte budú musieť rozhodnúť o majetkovom vysporiadaní so Slovenským vodohospodárskym podnikom. Takýto návrh by mali dostať na rokovanie v marci. Až potom môže začať realizácia obnovy ďalšieho úseku potoka Dubová.

V rozpočte na rok 2022 má radnica vyhradených 311-tisíc eur na revitalizáciu okolia Dubovej v časti medzi obchodným domom Prior a Vodárenskou ulicou. Chodníky pre chodcov i cyklistov dlhé približne 400 metrov budú viesť popri prekrytom úseku potoka, ďalej poza asfaltové ihrisko, potom okolo mostíka pri Pažitskom parkku a končiť za Billou (na mieste priechodu pre chodcov pri predajni Elica).

Zastupiteľstvo schválilo 3. februára nájomnú zmluvu so spoločnosťou Billa Reality Slovensko, bez ktorej by nebolo možné projekt realizovať. Teraz ešte chýba dohoda s vodohospodármi, ktorí sú však revitalizácii Dubovej dlhodobo naklonení.

„Ešte potrebujeme zmluvu so Slovenským vodohospodárskym podnikom. Jeho zástupcovia už avizovali, že to pre nich nie je problém,“ povedal po februárovom rokovaní mestských poslancov primátor Peter Jančovič. „Je to vec, ktorá príde na marcové zastupiteľstvo. V tej chvíli budeme mať majetkovo-právne veci vysporiadané. Projekt existuje, máme naň vyčlenených 311-tisíc a môžeme sa ním začať zaoberať, aby mohol byť tento rok realizovaný.“

Primátor dodal, že starostovia obcí, cez ktorých územie Dubová tečie, na nedávnom stretnutí potvrdili, prípravu štúdií, ktorých cieľom je prepojenie vodného diela Sĺňava s Čachtickým hradom.

Text: Martin Palkovič

Ilustračné foto: archív zpiešťan.sk