Cyklistky na ceste z kostola nedali prednosť, ďalšia bola opitá

V Leopoldove narazilo auto hneď do troch žien na bicykloch naraz, o necelú hodinu neskôr utrpela zranenie žena na bicykli v Piešťanoch. Skúška na alkohol bola u nej pozitívna.

V stredu 9. novembra o 19.00 h riešili policajti v Leopoldove dopravnú nehodu, pri ktorej tri cyklistiky vošli do jazdnej dráhy osobnému autu.

„Ženy vo veku 63, 66 a 67 rokov z Leopoldova išli na bicykloch v smere od kostola. Na križovatke v tvare T za železničným priecestím, neoznačenej dopravnými značkami, nedali prednosť osobnému autu prichádzajúcemu sprava. V dôsledku toho došlo k zrážke auta Citroen Berlingo a všetkých troch cyklistiek,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Podľa jej slov 66-ročná žena utrpela pri nehode ľahké zranenia a bola prevezená na ošetrenie do nemocnice. Dychové skúšky na alkohol boli u všetkých štyroch vodičov negatívne.

O necelú hodinu neskôr riešili policajti dopravnú nehodu s účasťou cyklistky v Piešťanoch. Žena (65 r.) išla po Žilinskej ceste, pričom na križovatke s Ulicou A. Hlinku pravdepodobne vošla do križovatky na signál s plným žltým svetlom.

„V križovatke došlo k zrážke s osobným autom Audi A6, ktoré odbočovalo doľava. V dôsledku zrážky cyklistka spadla na zem, a utrpela odreninu hlavy. Dychová skúška na alkohol bola u cyklistky pozitívna, policajti jej namerali 1 mg alkoholu, čo je v prepočte 2,08 promile. Obidve dopravné nehody sú v štádiu vyšetrovania,“ uzavrela hovorkyňa.

Zdroj: KR PZ Trnava