Cyklisti sú častými obeťami dopravných nehôd

Dopravní policajti boli v piatok 21. októbra privolaní k nehode pri nákupnom centre v Hlohovci. K nehode došlo o 21.40 h na Nitrianskej ulici v smere od Nitry na Trnavu.

Iba 18-ročná vodička išla na aute Ford Focus, keď z nezistených príčin narazila prednou časťou auta do zadnej časti bicykla. Pri nehode sa ťažko zranila 61-ročná miestna cyklistka, ktorá bola prevezená do trnavskej nemocnice. Vážnym zraneniam v sobotu v noci podľahla.

Polícia podrobila ženu dychovej skúške na alkohol, ktorá bola negatívna. Okolnosti ako aj presné príčiny nehody vyšetruje polícia ako prečin usmrtenia.

K vážnej nehode s cyklistom boli policajti privolaní aj dnes ráno medzi obcami Zavar a Šúrovce. Cyklista (23 r.) zo Serede išiel v smere od Šúroviec, keď nezistených príčin prešiel pravdepodobne do protismeru a vošiel do cesty prichádzajúcemu autu VW Polo. Pri čelnej zrážke došlo k ťažkému zraneniu cyklistu, ktorý bol prevezený do trnavskej nemocnice.

Polícia alkohol u vodiča osobného auta nezistila, a u cyklistu bola za týmto účelom odobratá krv. Cyklista bol osvetlený a mal umiestnené na bicykli aj reflexné prvky. Okolnosti, za ktorých sa dostal do protismeru, polícia naďalej vyšetruje ako ťažké ublíženie na zdraví z nedbanlivosti.

Zdroj: KR PZ Trnava