Cyklista zomrel po zrážke s motorkárom

Polícia upozorňuje cyklistov, že nesmú jazdiť po chodníku ani cez priechod pre chodcov. Sú pritom povinní dať prednosť autám, ktorá jazdia po ceste.

55-ročný muž na Bratislavskej ulici vošiel na priechod pre chodcov, spadol a potom došlo k zrážke s vodičom motocykla. Nehoda sa stala v pondelok 8. júla vo večerných hodinách.

„Cyklista utrpel pri nehode zlomeninu nohy a podľa predbežnej lekárskej správy mal ťažké zranenia. Mladý, 18 ročný vodič motocykla, sa pri nehode nezranil a polícia alkohol u neho nezistila. Polícia dostala včera informáciu, že cyklista zraneniam v nemocnici podľahol. Podľa prvotných informácií mal práve cyklista zaviť nehodu. Či v tomto prípade zohral úlohu aj alkohol, polícia zisťuje cez toxikologické skúmanie,“ informovala hovorkyňa krajskej polície Mária Linkešová.

Polícia o minulotýždňovej tragickej nehode upozorňuje cyklistov, že po chodníku a prechádzať cez priechod pre chodcov im zákon neumožňuje.

„Ak cyklisti náhle vojdú na bicykli na priechod pre chodcov alebo sa aj nachádzajú na priechode pre cyklistov, vodiči nestihnú včas zareagovať. Hoci na priechodoch pre cyklistov nemusia z bicykla zosadnúť, nemajú cyklisti absolútnu prednosť pred autami. Cyklisti nezabudnite, že pri vychádzaní na cestu z miesta mimo cesty alebo pri opätovnom vjazde z okraja je cyklista povinný dať prednosť v jazde vozidlám idúcim po ceste,“ dodala hovorkyňa.

Zdroj: KR PZ Trnava