Covid-19: Počet nových prípadov rastie už aj v okrese Piešťany

Vo štvrtok na Slovensku zaznamenali 235 nových prípadov nákazy koronavírusom, ide o rekordný počet. V okrese Piešťany pribudlo päť prípadov, čo je najviac od začiatku pandémie.

Ani piešťanský región sa nevyhol celoslovenskému trendu nárastu nových prípadov ochorenia Covid-19. Vo štvrtok 17. septembra bolo na Slovensku urobených 5542 testov, 235 z nich malo pozitívny výsledok. Informovalo o tom ministerstvo zdravotníctva s tým, že 5 nových prípadov je aj v okrese Piešťany.

Podobný nárast zaznamenali okresy Senica, Stará Ľubovňa a Žilina. Pozitívne výsledky mali najviac ľudia v Bratislave (48), Námestove (12) a Skalici (12).

Počet pacientov s ochorením Covid-19 rástol v uplynulých dňoch aj v Trnave. Krajské mesto bude preto od pondelka 21. septembra na tzv. Covid semafore červené. Znamená to sprísnenie opatrení na predchádzanie šírenia koronavírusu.

Piešťanská nemocnica vo štvrtok informovala, že jej zamestnankyňa prišla do kontaktu s osobou, ktorá bola pozitívne testovaná. Časť vedenia nemocnice, ale aj niekoľko zamestnancov bolo preto v dobrovoľnej karanténe. Od piatka všetci pracujú v riadnom režime, keďže test na koronavírus mala spomínaná zamestnankyňa negatívny.