Covid-19: Časť vedenia nemocnice je v dobrovoľnej karanténe

Zamestnankyňa Nemocnice Alexandra Wintera (NAW) prišla do kontaktu s osobou, ktorá bola pozitívne testovaná na ochorenie Covid-19.

Riaditeľ piešťanskej nemocnice Štefan Kóňa aj jeho traja námestníci sú v dobrovoľnej karanténe. Túto informáciu včera večer priniesol portál Aktuality.sk a pre zpiešťan.sk ju potvrdila asistentka riaditeľa NAW Mária Baďurová s tým, že dobrovoľnú karanténu má od utorka aj niekoľko zamestnancov.

Dôvodom je kontakt jednej zamestnankyne s osobou, ktorá bola pozitívne testovaná na ochorenie Covid-19.

„Napriek tomu, že táto osoba nie je z prostredia nemocnice, zamestnankyňa, ktorá s ňou prišla do kontaktu., sa podrobila testovaniu na Covid-19, výsledky budú dnes popoludní,“ uviedla M. Baďurová.

Personál, ktorý bol v kontakte s touto zamestnankyňou, zostane v dobrovoľnej karanténe až do oznámenia výsledku jej testu.

AKTUALIZOVANÉ o 15.00 h: Zamestnankyňa NAW mala test na Covid-19 negatívny. Od piatka všetci zamestnanci, ktorí boli v dobrovoľnej karanténe, pracujú v riadnom režime. 

V okrese Piešťany bolo doteraz potvrdených 35 prípadov ochorenia Covid-19. Posledný prípad zaznamenali hygienici v stredu 16. septembra. Náš región aktuálne patrí medzi najmenej rizikové.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič