Covid-19: Okres Piešťany zaznamenal rekord v počte nových prípadov

Na Slovensku v utorok (6. októbra) pribudlo 877 ľudí pozitívne testovaných na ochorenie Covid-19. Ide o doterajší rekord a rekordný prírastok zaznamenal aj okres Piešťany, kde bolo v utorok spravených 19 testov s pozitívnym výsledkom. Oznámilo to ministerstvo zdravotníctva.

V piešťanskom regióne ide o doteraz najvyšší prírastok nových prípadov koronavírusu. V uplynulých dňoch denne pribudlo maximálne šesť prípadov.

„Ide o kontakty už potvrdených prípadov COVID-19. Väčšina z nich súvisí už so známymi a podchytenými ohniskami nákazy, v ktorých systematicky pokračuje aktívne dohľadávanie kontaktov,“ uviedol regionálny hygienik Tomáš Hauko.

Je však pravdepodobné, že čoskoro bude kvôli tomu okres Piešťany zaradený medzi najviac rizikové regióny. Nasledovať môže ďalšie sprísnenie protiepideických opatrení.

Ku školám, na ktorých zaznamenali koronavírus u žiakov pribudlo v pondelok Gymnázium Pierra de Coubertina. Žiaci dvoch tried majú dištančné vyučovanie do konca týždňa.

Rovnaké opatrenie dnes oznámila Základná škola na Mojmírovej ulici. Na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave majú žiaci 3. A. triedy riaditeľské voľno od 7. do 9. októbra.

V pondelok 5. októbra zasadal Krízový štáb mesta Piešťany, ktorý k zákazu návštev v sociálnych zariadeniach zriadených mestom, pridal aj niekoľko ďalších opatrení. Klienti Mestského úradu Piešťany by mali uprednostniť telefonickú alebo elektronickú formu komunikácie, pokiaľ nie je nutná osobná návšteva. Každému, kto na úrad príde osobne, odmerajú telesnú teplotu. Mesto tiež obnovuje činnosť dobrovoľníkov, ktorí na jar pomáhali najviac ohrozeným skupinám obyvateľstva.

COVID-19: Pribudlo ďalších 877 pozitívnych prípadov 👉Na Slovensku v utorok pribudlo ďalších 877 pozitívne testovaných…

Uverejnil používateľ Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky Streda 7. októbra 2020

 

Text a foto: Martin Palkovič