Chodca pri Červeníku zachytilo auto, bol opitý a neosvetlený

Vodič najprv nezastavil, ale po chvíli sa na miesto nehody vrátil. Jeho dychová skúška na alkohol bola negatívna, chode priznal, že pil.

K nehode došlo 2. novembra na ceste I. triedy pri obci Červeník. „V utorok večer prijali policajti oznámenie o chodcovi, ktorý sa má tackať po ceste medzi obcou Madunice a mestom Leopoldov. Hliadka nakoniec našla 67-ročného muža ležať na zemi, neďaleko obce Červeník. Zachytiť ho malo neznáme čierne vozidlo, ktoré nezastavilo a pokračovalo v jazde,“ informovala Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Po pár minútach sa však 40-ročný vodič na miesto vrátil. „To, že niekoho svojím pravým spätným zrkadlom zachytil, zistil až doma a ihneď sa vydal po tej istej ceste späť,“ dodala hovorkyňa.

Policajti ho podrobili dychovej skúške, ktorá mala negatívny výsledok. Chodec fúkať odmietol s tým, že aj tak pil. Na zistenie množstva alkoholu mu bola odobratá krv.

„Dôrazne upozorňujeme chodcov, aby boli najmä za zníženej viditeľnosti opatrní a aby na viditeľnom mieste nosili reflexné prvky. Nezabúdajte, že na cestu máte vstupovať iba v prípade, ak ste sa dostatočne presvedčili o tom, že je to pre vás bezpečné. Vodič sa vám nedokáže vyhnúť, keď vás nevidí,“ uzavrela policajná hovorkyňa.

Zdroj: KR PZ v Trnave