Cez hať Drahovce už neprejdete

Slovenský vodohospodársky podnik, š.p. OZ Piešťany oznamuje, že hať Drahovce je od 21. septembra oficiálne uzatvorená.

Kolokruh si bežci, korčuliari a cyklisti môžu užívať kým to počasie dovolí, avšak už len po brány hrádze z piešťanskej alebo ratnovskej strany. Na svojej web stránke to uviedlo Piešťanské informačné centrum s odvolaním na oznam SVP Piešťany. Podľa otváracích hodín mala byť hať prístupná ešte aj v októbri.

Vodné dielo Drahovce – Madunice je už niekoľko rokov pre verejnosť otvorené počas jarných a letných mesiacov. Na jeseň cez tento úsek vedia trasa obľúbeného Behu okolo Sĺňavy.

Sprístupnením hate vzniklo jedno z letných turistických lákadiel nášho mesta. Treba však počítať aj s prípadným neplánovaným zatvorením. Hlavnou funkciou vodného diela je totiž regulácia rieky Váh, rekreácia je až na druhom mieste.

Aktualizované:

AKTUALIZOVANÉ:

Podľa aktuálnych informácií z SVP, š.p. momentálne prebiehajú údržbové práce, ktoré vylučujú prechod verejnosti cez hrádzu. Odhaduje sa, že práce budú trvať približne dva týždne, avšak závisieť to bude od priebehu vykonávaných prác. Je šanca, že do konca októbra ešte budeme mať možnosť previezť sa i cez hrádzu.

Zdroj: Piešťanské informačné centrum Text a foto: Martin Palkovič