Sĺňava bude cez víkend plná plachetníc

Pretek Slovenského pohára v okruhovom jachtingu Balnea Cup sa bude konať 28. a 29. mája. Podľa aktuálnej predpovede počasia by mali poveternostné podmienky tomuto športu priať najmä v sobotu.

Posledný májový víkend sľubuje zaujímavé výhľady na vodnú nádrž Sĺňava. V okruhovom jachtingu tam budú súťažiť v mládežníckych a dospelých kategóriách Optimist, Laser ILCA, FINN a 420.

Verejnosť môže preteky sledovať z brehu – od Lodenice, zo Siesta pláže, ale aj z Ratnovskej zátoky.

Jachtársky oddiel Telovýchovnej jednoty Sĺňava Piešťany sa pýši viac ako 60-ročnu tradíciou. Klub pôsobiaci v areáli Telovýchovnej jednoty Sĺňava Piešťany, pre mnohých skôr známy ako lodenica, počas svojho pôsobenia vychoval celý rad úspešných športovcov a reprezentantov klubu a mesta Piešťany. Klub v súčasnosti združuje nadšencov všetkých foriem tohto športu, vrcholových športovcov v okruhovom jachtingu, námorných ale i rekreačných jachtárov.  Na vodnom diele Sĺňava ale i na mori  organizuje klub súťažné podujatia pre deti a dospelých.

Jachtári organizujú pravidelné tréningy. Pre malých námorníkov majú i v tomto roku pripravený  pravidelný tréningový program a letný jachtársky tábor.  O tom ako sa i vaše dieťa môže stať jachtárom sa viac dozviete na stránkach klubu – www.ycslnava.sk.

Foto: Tomáš Ilenčík