Centroom: Ľuďom pomôže psychológ, parkovisko Auparku zostane otvorené

Centroom je odpojený od plynu, čoskoro bude aj bez elektriny. Mesto poskytne obyvateľom aj pomoc psychológa a sociálneho pracovníka.

ecobolle3

V penzióne prespalo päť obyvateľov budovy

Prevádzky na prízemí staticky nestabilnej budovy boli dnes dopoludnia zatvorené. Obchodníci priestory vypratávali. Počítajú aj s ponukou z mestského úradu na uskladnenie tovaru v priestoroch Služieb mesta Piešťany.

Možnosť dočasného ubytovania využilo iba päť ľudí. Prespali v penzióne Bodona. „Niektorí hovoria, že sa nechcú odsťahovať,“ povedala hovorkyňa radnice Eva Berezcová. Mesto preto aktuálne rieši, ako môže nariadenie o vyprataní budovy vymáhať. Ľuďom poskytnú aj psychologickú pomoc. Dnes popoludní budú na mieste sociálni pracovníci.

Vstup na parkovisko Auparku bude obmedzený

Aupark prostredníctvom tlačovej správy informoval, že jeho budova je bezpečná. Nákupné centrum pokračuje v prevádzke, možno kvôli vytýčenej ochrannej zóne len čiastočne obmedzí príjazd do parkoviska.

Stavebný úrad totiž okolo nestabilnej budovy vytýčil ochrannú zónu. Tá zasahuje aj do rampy vedúcej na parkovisko. Momentálne zvažujeme riešenia na zabezpečenie plynulosti premávky, i keď je veľmi pravdepodobné, že bezpečnostné opatrenie stavebného úradu pohyb vozidiel neovplyvní,” uviedol riaditeľ Auparku Piešťany Jozef Recska.

Dodal, že Aupark je od problematickej susednej budovy Centroom dostatočne oddelený a zabezpečený ochrannými múrmi a dilatačnou medzerou.

Riešia sanáciu budovy

Projektová dokumentácia na riešenie havarijného stavu je v procese spracovania. Prízemie je preto nutné rýchlo vypratať. Odborníci tam zrejme navrhnú umiestniť podpery, ktoré by mali v prevej fáze budovu stabilizovať.

Ďalšie nosné steny asi pribudnú na prvom podlaží, ktoré bolo doteraz prázdne. Je preto možné, že stavebné úpravy v jednotlivých bytoch nebudú nutné. Obyvatelia zatiaľ svoj nábytok nemusia sťahovať.

V piatok 9. októbra obchodníci vypratávali priestory svojich prevádzok

V piatok 9. októbra obchodníci vypratávali priestory svojich prevádzok

Aupark oznámil, že jeho parkovisko zostane otvorené, ale šoférov zrejme čakajú dopravné obmedzenia

Aupark oznámil, že jeho parkovisko zostane otvorené, ale šoférov zrejme čakajú dopravné obmedzenia

Text a foto: Martin Palkovič Zdroj: Tlačová správa Aupark

Inzercia
Inzercia