Čachtice získali cenu britských novinárov

Obec, ktorú preslávila krvavá grófka, môže mať v blízkej budúcnosti množstvo zahraničných návštevníkov. Nedávno ukončenú rekonštrukciu hradu si všimli členovia British Guild of Travel Writers a na veľtrhu cestovného ruchu WTM v Londýne jej udelili ocenenie za rozvoj turizmu.

Čachtice do súťaže nominoval John Matothronas, ktorý v lete pre CNN Travel napísal rozsiahlu reportáž o jednom z najväčších turistických lákadiel Slovenska. Navštívil hrad, Draškovičov kaštieľ aj kostol, v ktorom bola Alžbeta Báthory pochovaná a ocenil kvalitu vína pomenovanom po krvavej grófke. Do Čachtíc prišiel na základe pozvania Slovenskej agentúry pre cestovný ruch.

Jej zástupcovia si cenu britských novinárov prevzali 2. novembra v Londýne.

„Prestížne ocenenia dokazujú, že kvalita služieb v slovenskom cestovnom ruchu sa zvyšuje a všímajú si to aj mienkotvorné britské médiá. Výhodou pre britských turistov, ktorí chcú zažiť Slovensko naživo, je aj nové letecké spojenie medzi Londýnom a Popradom. Okrem toho má Veľká Británia priame letecké spojenia s Košicami a Bratislavou, čo môže Britov inšpirovať, aby sa rozhodli užiť si dovolenku na Slovensku,“ povedala Marta Kučerová, generálna riaditeľka SACR.

Novinári ocenili samotnú rekonštrukciu hradu aj celkovú ponuku obce Čachtice, ktorá je spojená s legendou o grófke Alžbete Báthory.

Článok Johna Matothronasa nájdete tu.

Text: Tlačová správa SACR/Martin Palkovič