Izraelských turistov má do Trnavského kraja prilákať piešťanské bahno aj skalický trdelník

Osem zástupcov cestovných kancelárií z Izraela sa zúčastnilo na takmer týždňovom zážitkovom programe. Jeho cieľom bolo predstaviť komplexný potenciál, ktorý sa v destinácii Trnavský kraj zážitkov nachádza s poukázaním na dostupnosť prostredníctvom Letiska Piešťany.

Program zahájila zážitková prezentácia vyhliadkovým letom vrtuľníkom nad regiónom. Nasledovala návšteva a komentovaná prehliadka kráľovských miest Trnava a Skalica.

„Našou snahou bolo ukázať krásy kraja cez nevšedné zážitky. Jednoducho im dať ochutnať či ovoňať všetko tak, aby to mohli autenticky ponúknuť svojim izraelským klientom. Preto mali možnosť ochutnať svetovú medovinu v Dolnej Krupej, vyskúšať prípravu Skalického trdelníka, degustovať niekoľko vzoriek vín z nášho regiónu či na vlastnej koži zažiť liečivé účinky piešťanského bahna a prameňov. Na záver štvordňového programu sme diskutovali aj o konkrétnych termínoch a možnostiach predaja destinácie Trnavský kraj zážitkov,“ povedala Agáta Mikulová, výkonná riaditeľka Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj.

Jedným z bodov programu bola aj návšteva Múzea Holokaustu v Seredi ako miesto, ktoré by sa mohlo dostať do turistického programu pre izraelských návštevníkov. Nasledovalo stretnutie so zástupcami piešťanských kúpeľov a tiež s oblastnými organizáciami cestovného ruchu.

„Trnavský kraj má naozaj čo ponúknuť pre rôzne cieľové skupiny izraelských turistov. Okrem liečivých prameňov, ktoré sú dobre známe, sme sa zoznámili aj s inými unikátnosťami. Z nich nás zaujala bohatá história, tradície vrátane tradičných pokrmov a jedinečných nápojov. Taktiež prírodné bohatstvo a jeho využitie na športové či adrenalínové zážitky,“ zhrnul body záujmu Golan Yossiffon, PR konzultant v oblasti cestovného ruchu pôsobiaci v Tel Avive.

Zdroj: Tlačová správa KOCR Trnavský kraj