Bytový podnik hľadá konateľa cez personálnu agentúru

Uchádzači na post riaditeľa Bytového podniku Piešťany môžu svoje životopisy posielať do konca apríla. Po obsadení tejto pozície by mal primátor Miloš Tamajka odvolať dočasného konateľa Pavla Vermeša.

Tri mesiace po zmenách vo vedení mestskej firmy uverejnili na jej web stránke oznam o výberovom konaní na pozíciu riaditeľa. Úspešnému uchádzačovi sľubujú 13. a 14. plat aj služobné auto.

Má mať minimálne stredoškolské vzdelanie s maturitou a tri roky praxe na obdobnej pozícii.
Hlavnou náplňou jeho práce bude príprava podnikateľských plánov, zodpovednosť za hospodárenie aj komunikácia so zastupiteľstvom.

Bytový podnik hľadá nového riaditeľa prostredníctvom personálnej agentúry Manpower. Jej zástupkyňa Jana Ševčíková pre portál zpiešťan.sk uviedla, že najpodstatnejším kritériom nie je vzdelanie, ale prax a znalosti kandidáta. „Momentálne pristupujeme k výberovému konaniu formou executive search a to priamym oslovovaním vhodných kandidátov.“ Nevylúčila ani inzerciu na pracovných portáloch.

Uchádzači sa podľa jej slov najskôr stretnú s konzultantom spoločnosti Manpower, finálny výber však bude na klientovi, ktorým je Bytový podnik Piešťany.

Kedy bude mať mestská firma nového riaditeľa nevie Jana Ševčíková odhadnúť. „Až keď sa klient rozhodne prijať jedného z odprezentovaných kandidátov a dá mu ponuku.“

Práve nástupom nového riaditeľa na čelo BPP podmienil primátor Miloš Tamajka odvolanie dočasného konateľa Pavla Vermeša.

„Pokiaľ nemáme zvoleného riaditeľa spoločnosti, tak nevidím dôvod na to, aby som odvolával konateľa. Akonáhle budeme mať riaditeľa, tak pán Vermeš bude odvolaný z tejto pozície,“ povedal primátor na zasadnutí mestskej rady.

Bytový podnik zmluvu s personálnou agentúrou zatiaľ nezverejnil. Z dostupných zdrojov preto nie je možné zistiť, koľko mestská firma za tieto služby zaplatí.

Konateľ Pavol Vermeš k tomu povedal, že o presných podmienkach zmluvy sa zatiaľ iba rokuje.

Keď minulý rok hľadala generálneho riaditeľa Trnavská vodárenská spoločnosť, bola zmluvne stanovená odmena pre personálnu agentúru Seiteq 3-tisíc eur bez DPH.

Text: Martin Palkovič