Bratislavská: Pozor na dopravné obmedzenia, začali stavať Lidl

Šoféri by si mali dávať pozor najmä na výjazd vozidiel stavby. Upozorňuje ich na to prenosné dopravné značenie. Neskôr má byť pri vstupe do areálu predajne Lidl križovatka.

steakpark_banner_700x150

Prvé stavebné práce začali na mieste bývalej Tvorby na Bratislavskej ceste tento týždeň. Na zvýšenú potrebu zvýšenia pozornosti upozorňuje šoférov prechádzajúcich po frekventovanej komunikácii dopravné značenie. Mali by dávať pozor najmä pri výjazde nákladných vozidiel zo staveniska.

Blízkosť najväčšej križovatky v Piešťanoch môže dopravnú situáciu skomplikovať. Dnes predpoludním sa však na mieste netvorili ani malé kolóny a premávka bola plynulá.

Súčasťou výstavby predajne Lidl je aj úprava Bratislavskej cesty. Podľa dostupných informácii bude vjazd do areálu bývalej tvorby napojený na frekventovanú komunikáciu svetelnou križovatkou. Chodci by premávku brzdiť nemali, keďže im bude slúžiť rampa pre peších spájajúca predajňu s priľahlým sídliskom. Tá nadviaže na prechod pre chodcov naprieč Bratislavskou. Podľa stavebného povolenia splní aj všetky parametere pre imobilných občanov.


OPRAVA (27. júla 2015 o 14.00 h):

Rampa pre peších spájajúca sídlisko s novou predajňou Lidl na tomto mieste nevznikne. Podľa informácií z mestského úradu bude vybudovaná iba na zabezpečenie prepojenia pre chodcov z chodníka situovaného na strane obytných domov. Jej účelom má byť prekonanie výškového rozdielu medzi chodníkom a cestou. Chodci však budú prechádzať cez cestu po priechodoch riadených svetelnou signalizáciou.

Za mylnú informáciu, ktorú sme uvádzali v tomto aj v predchádzajúcich článkoch, sa ospravedlňujeme.


 

Text a foto: Martin Palkovič