Blížia sa sviatky, na cestách bude viac policajtov

Zvýšený počet policajných hliadok najmä v okolí cintorínov má prispieť k zvládnutiu dopravnej situácie počas aj po Sviatku všetkých svätých.

Krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová informovala, že dopravní policajti budú podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku na príjazdových cestách k cintorínom a na parkoviskách. Dohľad zvýšia aj na frekventovaných križovatkách a hlavných cestných ťahoch.

„V týchto dňoch budú posilnené aj hliadky poriadkovej polície, ktoré  budú strážiť verejný poriadok a posvietia si na zlodejov najmä v okolí cintorínov. Treba počítať s väčším náporom aj na parkoviskách pri cintorínoch. Ak sa chcete vyhnúť stresu pri parkovaní a na cintorín to nemáte ďaleko, vyberte sa naň pešo alebo verejnou dopravou. Pokiaľ cestujete autom, nemalo by v ňom zostať nič hodnotné,“ upozornila hovorkyňa.

Pri úprave hrobov by ľudia nemali nechávať veci bez dohľadu. Rovnako ostražití treba byť aj v hromadných dopravných prostriedkoch. „Ani na staniciach a počas cesty nezabúdajte na osobné veci. Aj krátkym zdriemnutím, či návštevou toalety sa môže kufor alebo bunda ocitnúť v rukách zlodejov.“
Zlodeji podľa jej slov využívajú hlavne nepozornosť, neprehľadnosť situácie a preplnenú dopravu.

„Minulý rok sme v mesiaci november zaevidovali 129 vreckových krádeží, 30 okradnutých cestujúcich, dve krádeže na staniciach a takmer 400 krádeží vecí z áut. Krádežiam preto predchádzajme a veci majme stále pod dozorom. Najúčinnejšou prevenciou je nedať zlodejom príležitosť.“

Zdroj: KR PZ Trnava

Inzercia