Betlehemské svetlo si môžete odpáliť v kostoloch aj na sídlisku Adam Trajan

Svetlo, ktoré je symbolom jednoty, nádeje, lásky a radostnej predzvesti Vianoc, priniesli do Piešťan skauti. Odpálili ho v Baziliky Narodenia Pána v Betleheme rozšírili po celej Európe.

Tradičné odovzdanie betlehemského svetla na Námestí slobody sa tento rok kvôli pandémii nekonalo. Piati členovia skautského 80. zboru Ginko Piešťany odovzdali svetlo primátorovi Piešťan Petrovi Jančovičovi 21. decembra. Na Štedrý deň je k dispozícii všetkým záujemcom v kostoloch aj na sídlisku Adam Trajan.

„Som nesmierne rád a veľmi si to vážim, že vás môžem privítať na pôde mestského úradu. Vy ste patrónmi skvelej zvesti, ktorá tu prichádza a z ktorej sa všetci radujú. Betlehemským svetlom nám tiež prinášate nádej a možnosť, aby sa človek zamyslel nad tým, o čom sú skutočné Vianoce. Symbolika svetla, ktoré nám prinášate, je obrovsky silná,“ povedal skautom primátor Peter Jančovič.

Betlehemské svetlo si môžete 24. decembra od 10.00 do 12.00 h v Piešťanoch odpáliť na týchto miestach: Kaplnka Sedembolestnej Panny Márie (jezuiti), Kostol sv. Štefana kráľa, Evanjelický kostol augsburského vyznania, Farský kostol sv. Cyrila a Metoda, sídlisko Adama Trajana (pri vianočnom stromčeku).

Zdroj: piestany.sk
Foto: Martin Ričány