Beckov pozýva na letné kino aj ďalšie podujatia

Hrad Beckov svoje brány síce otvoril pre verejnosť už pred dvoma mesiacmi, ale pandemické opatrenia neumožňovali doposiaľ riešiť podujatia v takom rozsahu ako tomu bolo počas minulých sezón. Rovnako aj prehliadky so sprievodcom z kapacitných dôvodov neboli možné.

„Aktuálna situácia je priaznivejšia. Aktuálne sa hrad Beckov nachádza v žltej zóne a od budúceho týždňa by mal byť v zelenej zóne pandemického semaforu. Preto sme sa rozhodli opäť spustiť od 1. júla pre návštevníkov sprevádzané prehliadky hradu. Rovnako sme zaradili aj programy a podujatia,“ povedal Peter Pastier, riaditeľ neziskovej organizácie Hrad Beckov.

V piatok 2. júla začínajú na Beckove opäť s letným kinom. Tešiť sa môžete na romantickú klasiku Pýcha a predsudok.

Podujatie s názvom Raný stredovek a Slovania na hrade Beckov (3. až 5. júla) prinesie zábavu aj poučenie v jednom -*pre dospelých i pre deti. V nedeľu 4. júla o 14.00 h pokrstia hradné víno od Ovocinára Hrehora zo Skalice. Krstnou mamou bude herečka Lucia Vráblicová, ktorá v poobedňajších hodinách na hrade aj zaspieva.

Druhý júlový víkend (9.-10.7. o 20.00, 21.00, 22.00 h) nazrú návštevníci Beckova do histórie. Môžu sa tešiť na krásne kostýmy a skvelých hercov v predstavení Štyri bosorky. Večerná prehliadka im predstaví hradné priestory v nočnom osvetlení.

 

Zdroj: Tlačová správa – o. z. Hrad Beckov