Bazén Sĺňava konečne otvárajú, ľudia zaplatia menej

Po štvrťročnej prestávke bude jediná krytá plaváreň v širokom okolí otvorená už v piatok 1. júla. Do jej prevádzky sa pustili samotní plavci, ktorí by inak nemali v zime kde trénovať.

Dotáciu vo výške 50-tisíc eur na tento rok im pomohla samospráva. Piešťany vďaka tomu neprídu o jediný celoročne využiteľný plavecký bazén.

Ten bol od 1. apríla pre verejnosť neprístupný kvôli nedostatku personálu. Hotel Sorea Sĺňava totiž prepustil ľudí, ktorí sa o servis okolo bazéna starali.

Po prenajatí celého komplexu spoločnosti Adeli Medical Center museli zástupcovia občianskeho združenia Bazén Sĺňava podpísať nájomnú zmluvu. Bez nej by totiž plavci nemohli plaváreň sprístupniť verejnosti.

„Podarilo sa nám to,“ uviedol dnes pre portál zpiestan.sk Pavol Škodný z OZ Bazén Sĺňava a dodal, že otvorenie pre verejnosť je naplánované na piatok 1. júla.

Ďalšou dobrou správou sú nižšie ceny. Dospelý zaplatí za hodinu 3,5 eura a permanentka na 22 vstupov ho vyjde 50 eur. Predtým stála hodina plávania o 1,5 eura viac a za 20 vstupov platili majitelia permanentiek 60 eur. Deti do 6 rokov budú mať po novom vstup zdarma a pre deti do 12 rokov stojí hodina plávania o euro menej ako dospelých.

Text a foto: Martin Palkovič