Basketbal: Slovensky si v Piešťanoch zmerajú sily s Taliankami

Slovenská ženská basketbalová reprezentácia odštartuje v novembri kvalifikáciu o postup na Majstrovstvá Európy 2023. Piešťany budú hostiť zraz hráčok i úvodný zápas kvalifikácie, v ktorom sa Slovensko stretne s Talianskom.

Jadro reprezentačného tímu tvoria overené hráčky, ktoré absolvovali aj predchádzajúcu úspešnú kvalifikáciu i samotný európsky šampionát v Španielsku. Premiérovo sa však v basketbalovej reprezentácii predstavia Dominika Rusiňáková, Ema Rodáková, Alexandra Buknová. Po dlhšej pauze sa v nominácii objavujú pivotky Klaudia Lukačovičová a Žofia Hruščáková.

„Verím, že sa nám podarilo vybrať tú najlepšiu možnú štrnástku z tých hráčok, ktoré sú zdravotne v poriadku a sú pripravené reprezentovať v tomto dôležitom dvojzápase,“ povedal k nominácii hlavný tréner ženskej reprezentácie SR Juraj Suja.

Slovenky čaká hneď v prvom zápase favorit skupiny Taliansko. Zápas bude hostiť piešťanská Diplomat aréna vo štvrtok 11. novembra o 18:00 h.

„Hoci nie sme favoritom, budeme mať výhodu domáceho prostredia a pôjdeme sa pobiť o víťazstvo, aby sme si pootvorili postupové dvere hneď v prvom kvalifikačnom okne,“ pokračuje Juraj Suja.

Stretnutie sa bude organizovať v režime „kompletne zaočkovaní“ s maximálnou možnou kapacitou 900 fanúšikov. Predaj vstupeniek už prebieha prostredníctvom siete Ticketportal i priamo v Diplomat aréne počas pracovných dní v čase 11:00 – 14:00 h.

Zdroj: SBA