Banka: Autobus skončil mimo cesty, zrejme ho vytlačil kamión

Podľa svedkov mohol nehodu linkového autobusu v obci Banka spôsobiť vodič nákladného auta, ktorý ušiel. Túto informáciu zatiaľ nikto oficiálne nepotvrdil.

Autobus vyšiel z vozovky na nebezpečnej zákrute krátko pred 18.00 h. Prichádzal smerom z Moravian nad Váhom a podľa svedkov mu do cesty v protismere vošiel kamión. Napriek tomu, že autobus s trinástimi cestujúcimi skončil v poli, šofér nákladného vozidla z miesta nehody ušiel.

Podľa našich informácií po ňom už polícia vyhlásila pátranie. Napriek hrozivo vyzerajúcej nehode utrpeli ľahké zranenia iba jeden cestujúci a vodič. Okamžite ich ošetrili privolaní zdravotníci.

Nehodu zrejme zavinil vodič zeleného kamióna značky Man, ktorý išiel v ostrej zákrute príliš rýchlo. Svedok povedal, že mal poľskú ŠPZ. Miestni tiež pripomínajú, že táto zákruta je miestom častých dopravných nehôd. Iba v tomto roku ich tam napočítali viac než dve desiatky.

DOPLNENÉ (6. augusta o 11.10 h):

Podľa policajnej hovorkyne Márie Linkešovej dostal kamión pravdepodobne šmyk a autobus vytlačil mimo cestu. „Na nehodu upozornil vodič autobusu. Druhý vodič na mieste nezotrval a polícia po ňom pátra. Presné okolnosti nehody polícia naďalej zisťuje. Vodič kamiónu je zároveň podozrivý aj z toho, že si nesplnil povinnosti, ktoré mu ukladá zákon pri dopravnej nehode,“ informovala hovorkyňa.

Autobus prevážal na trase Nová Lehota a Piešťany. Pri nehode sa nikto vážnejšie nezranil.

DOPLNENÉ (6. augusta o 13.45 h): Podľa hovorcu hasičov sa autobus po príchode zásahovej jednotky na miesto nachádzal mimo vozovky. Po kontrole, či z neho neunikajú prevádzkové kvapaliny, vykonali hasiči protipožiarne opatrenia.


 

V súvislosti s nehodou autobusu sa polícia obracia aj na občanov s výzvou o pomoc pri pátraní po vodičovi kamiónu. Podľa doteraz získaných svedeckých výpovedí polícia pátra po nákladnom aute MAN s ťahačom zelenej farby. Občania mohli zazrieť kamión okolo 17.00 h na trase Piešťany – Lúka. Akékoľvek svedecké informácie môžu občania poskytnúť na čísle 158. 


 

autobus_nehoda_1 autobus_nehoda_2 autobus_nehoda_3 autobus_nehoda_4

Text: Martin Palkovič Foto: VV