Auto skončilo na streche, vodič mal 3,5 promile alkoholu

Šoférovi hrozia až dva roky odňatia slobody. Pri prejazde Vážskou ulicou prešiel do protismeru a skončil v potoku. Nemal ani vodičák.

Policajti mu po nehode, ktorá sa stala v utorok 15. septembra večer, namerali viac ako 3,5 promile alkoholu v dychu. Podľa policajnej hovorkyne neprispôsobil 35-ročný muž rýchlosť a pri prejazde ulicou Vážskou smerom na Veternú v Piešťanoch prešiel do protismeru. S autom vzápätí prerazil železné zábradlie mostu a spadol do potoka. Pri nehode sa nezranil.

Bezprostredne po nehode ho zadržali a v super rýchlom konaní ho obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. O jeho vine a treste rozhodne súd. V zmysle zákona mu môže hroziť trest odňatia slobody až na 2 roky.

Polícia aj v súvislosti s ďalšími závažnými nehodami, ktoré sa stali pri Galente a v Seredi za posledné tri dni, dôrazne žiada vodičov, aby rešpektovali dopravné značenie a zbytočne neriskovali. „Zle odhadnutá situácia za volantom a podcenenie situácie zo strany vodiča, má často krát fatálne následky. Navyše, ak si sadne niekto sadne za volant pod vplyvom alkoholu,“ uzavrela hovorkyňa.

Zdroj: KR PZ Trnava Foto: Viktor Vrábel