Aupark mení ceny za parkovanie

Parkovacie miesta majú slúžiť hlavne nakupujúcim. Aupark chce obmedziť dlhodobé parkovanie.

Doteraz platilo, že vstup na parkovisko stál 50 centov, pričom prvých 10 minút bolo zdarma. Cenník sa mení nasledovne: 50 centov budú stáť prvé tri hodiny parkovania a za každú ďalšiu začatú hodinu sa bude platiť 1 euro. Majitelia zvýhodnených parkovacích kariet budú mať zľavu pri parkovaní nad 3 hodiny, každá ďalšia začatá hodina bude stáť 80 centov.

Po novom budú mať zákazníci k dispozícii vyšší štandard a lepšiu vybavenosť pri parkovaní. Vodiči si už určite všimli novo osadenú LED informačnú signalizáciu voľných parkovacích miest.

K lepšiemu sa zmení aj celková navigácia medzi 390 parkovacími miestami (nové vodorovné značenie či nové osvetlenie), parkovacie platobné stanice budú označené viditeľnejšie a načítanie lístkov pri výjazde bude jednoduchšie. Pribudne aj nové státie pre motocykle.

„Nové zmeny prispejú k jednoduchosti a prehľadnosti systému, pre vodiča bude nájdenie voľnéhoň parkovacieho miesta opäť jednoduchšie. Aupark sa novinkami snaží o to, aby parkovacie miesta slúžili primárne najmä nakupujúcim zákazníkom, pretože tak ako aj v iných mestách s nedostatkom parkovacích miest, aj v Piešťanoch niektorí návštevníci centra využívajú náš shopping na dlhodobé parkovanie,“ vysvetľuje zmenu parkovacie systému riaditeľ centra Zoran Macháček.

Zdroj: Tlačová správa/Aupark Piešťany (krátené)