ARTA pozýva na perma-kultúrnu sobotu

Kultúrno-kreatívne centrum ARTA pozýva na jesenné podujatie venované permakultúre. Príďte sa dozvedieť niečo o princípoch permakultúry a rezervovať si miesto v komunitnej záhrade na ďalšiu pestovateľskú sezónu.

V sobotu 12.novembra o 10:00 vás bude v ARTE čakať certifikovaná permakultúrna dizajnérka Ema Knéblová. Podujatie bude spájať teoretickú aj praktickú časť. Zároveň bude dosť času na diskusiu, vďaka
čomu vznikne priestor pre vaše otázky.

O 10:00 si budete môcť vypočuť prednášku “Permakultúra, ako cesta k budúcnosti”. “Spoločnosť sa v posledných desaťročiach značne odklonila od prirodzených systémov a začala sa skôr približovať k prekračovaniu limitov planéty Zeme. Rastúca spotreba energie a surovín nás postupne nabáda k upriameniu našej pozornosti na hľadanie nových prístupov k životnému štýlu.” Je permakultúra jedným z nich?

Spoločne s Emou Knéblovou budete hľadať odpoveď na túto otázku. Po prednáške sa presuniete na dvor ARTY, kde bude pokračovať praktický workshop zameraný na prípravu záhrady pred zimou.

Dozviete sa niečo o zelenom hnojení, o prikrývaní pôdy a jesennej výsadbe, pričom spoločne vysadíte do komunitnej záhrady jedlé kríky. Na záver spoločne upravíte okolie zeleninovej záhradky a vytvoríte chodníčky pokryté drevenou štiepkou, ktorá zamedzí rozrastaniu buriny.

Počas podujatia si budete môcť rezervovať vyvýšený hrantík v komunitnej záhrade ARTY na budúcu sezónu. Tie slúžia každému, kto nemá vlastnú záhradku, no rád by pestoval vlastnú zeleninku či bylinky.

Vstupné dobrovoľné.

Svoju účasť môžete potvrdiť na: ema.kneblova@gmail.com

Zdroj: Tlačová správa – KKC ARTA