ARTA chystá mural maľbu, jej autorkou je úspešná Piešťanka

V rámci podujatia Piešťany Street ART Festival vznikne v sobotu 30. júla v priestoroch kultúrno-kreatívneho centra ARTA prvá mural maľba. Jej autorkou je Barbora Keherová.

„Počas soboty sa budete môcť zastaviť v priestore mini rampy za Barborou Keherovou, ktorá bude realizovať prvú arťácku mural maľbu. Barbora pochádza z Piešťan. Študovala architektúru, najskôr na STU na Fakulte Architektúry a neskôr na TU Wien. Už počas školy sa začala viac venovať umeniu, konkrétne ilustrácii a grafike. Momentálne pracuje ako art director vo viedenskom umeleckom štúdiu. Jej tvorba je plná motívov ženskosti, ktoré vniesla aj do návrhu muralu,“ informuje kultúrno-kreatívne centrum ARTA. V prípade nepriaznivého počasia sa realizácia maľby presunie na iný deň.

V sobotu 30. júla od 16.00 h sa budú môcť záujemcovia naučiť aj základy skateboardingu. Predvedie im ich Daniel Dvorský z After Hours Skate Club, ktorý v ARTE stavia mini rampu. Súčasťou programu bude aj lokálna značka Moonset Skateboards a DIY art zóna. O 19.00 h sa začne prednáška s Hugo Hypetrain o Hip-hop a Skate kultúre.