Armáda župe poskytla mobilnú stomatologickú ambulanciu

Kompletne vybavený kontajner je súčasťou poľnej nemocnice. Slúžiť bude pacientom, ktorí majú pozitívny test na nový koronavírus.

Zubnú ambulanciu dnes dopoludnia umiestnili do areálu Fakultnej nemocnice Trnava. Ide o výsledok spolupráce TTSK, Ozbrojených síl SR a Komory zubných lekárov. Podľa slov Jozefa Viskupiča je cieľom tejto iniciatívy zabezpečiť starostlivosť pre ľudí, ktorí sú postihnutí ochorením Covid-19.

„Tiež bude k dispozícii pre tých, ktorí majú výrazné príznaky choroby a veľkú pravdepodobnosť pozitivity na Covid-19 a potrebujú ošetrenie zubára,“ uviedol župan J. Viskupič.

Pacienti budú objednávaní na presný čas. Poskytovanie zdravotnej starostlivosti prebehne za prísnych hygienických a epidemiologických podmienok tak, aby nebol ohrozený ošetrujúci lekár, ako aj samotný pacient.


Čítajte aj: Mestskí policajti zachránili zúfalca a zadržali agresora


Župa už má funkčnú karanténnu zubnú pohotovosť. Tá slúži na ošetrovanie pacientov, ktorí sú aktuálne v povinnej karanténe. Karanténne centrá sú aktuálne na území kraja štyri, jedno v Gabčíkove a tri v Piešťanoch.

Text: Martin Palkovič Zdroj a foto: TTSK