Antigénové testy už nebudú bezplatné

Od začiatku letných prázdnin končí väčšina mobilných odberných miest. Podľa ministerstva zdravotníctva budú mať ľudia aj naďalej možnosť nechať si bezplatne spraviť PCR test, ale iba v indikovaných prípadoch (podozrenie na ochorenie COVID-19, úzky kontakt s nakazenou osobou). Ostatní záujemcovia o testovanie budú musieť za Ag aj PCR testy platiť.

„Mobilné odberné miesta majú na Slovensku zmluvy platné do 30. júna 2021. Do dnešného dňa štát neoznámil, ako presne bude testovanie prebiehať od 1. júla. Pripravili sme prehľad možností testovania v Piešťanoch od štvrtka 1.7.2021. Keďže mobilné odberové miesto už nebude od 1.7.2021 zazmluvnené cez Ministerstvo zdravotníctva SR, testovanie bude musieť byť spoplatnené,“ informuje na svojej web stránke piešťanská radnica.

Mesto zároveň zverejnilo zoznam a podmienky fungovania súkromných mobilných odberných miest na území Piešťan:

MOM Promessa pri Poliklinike – pondelok – piatok 8.00 – 12.00 h, Ag testy za poplatok 15 eur.

MOM Váš Lekár pri Priore – od 1.7.2021 budú pokračovať iba s PCR testami za poplatok. Na PCR testy sa dá objednať cez web https://www.rychlotest-covid.sk/pcr-rt-test-piestany/.

Laboratóriá Piešťany poskytujú PCR test aj Ag test, ale tiež na objednávku a za poplatok – https://laboratoria.sk/covid-19-vysetrenia/.

KORONA Drive Thru a Walk In pri letisku poskytuje PCR testy na objednávku – pondelok, streda a piatok, za poplatok: https://sk.lab.online/kde-nas-najdete.

Zdroj: piestany.sk