Hudobné leto v Prírodnom kine: Slniečko, Para aj Tata Bojs

Mestské kultúrne stredisko Piešťany pripravilo sériu koncertov pod holým nebom. V Prírodnom kine sa predstavia Ľubozvuk (10. 7.), Para (17. 7.), Zuzana Mikulcová a Gonsofus (23. 7.), Slniečko (13. 8.), Jazz Divas (21. 8.) a Tata Bojs (18. 9.). Prinášame podrobný program prvej polovice hudobného leta, predpredaj vstupeniek na júlové koncerty je spustený na fontana-piestany.sk.

Sobota 10. júla o 20.30 h Ľubozvuk

Ľubomír Gašpar Cimbal project feat. Sisa Fehér & Spectrum Quartett. Ľubozvuk je spojenie výrazných umelcov a viacerých hudobných svetov, ktoré sú jedinečne a vkusne prepájané. V predošlom projekte The Point Of view stál základ tvorby na folklóre rôznych národov, v tomto projekte hudobníci dozreli na naše krásne slovenské ľudové piesne, ktoré citlivo upravili, ale hlavne sú citlivo interpretované hudobným klenotom Slovenska a Česka Sisou Fehér.

Tvorba je silne ovplyvnená jazzom , prvkami elektronickej hudby, vlastnými cítením a v neposlednom rade klasickou hudbou, ktorú zastupuje v projekte jedno z najlepších sláčikových telies – Spectrum Quartet pod vedením Jána Kružliaka.

Ľubozvuk je jedinečný, zrozumiteľný, iný… Tentokrát sa spojil cimbal so zvukovými efektami čo tento nástroj posúva na nové miesta a ponúka poslucháčovi zažiť jedinečný a neopakovateľný zážitok.

Sobota 17. júla o 20.30 h Para

Para je slovenská poprocková hudobná skupina pôvodom z Bratislavy, ktorá patrí k najlepším koncertným kapelám na Slovensku. Na scéne pôsobí už viac ako 20 rokov a na svojom konte má 6 albumov, 2 DVD a hity ako Abstinent či Otec. V minulosti spolupracovali napríklad so skupinou AMO, Janou Kirschner a Sendreiovcami. Pravidelne koncertujú a zúčastňujú sa na letných festivaloch ako Pohoda, Grape, Žákovic Open či študentských majálesoch.

Pôsobia na klubovej scéne, v rámci čoho absolvovali niekoľko úspešných turné v mestách po celom Slovensku. Na jeseň 2015 absolvovali turné so skupinou Bez ladu a skladu. Do Piešťan prichádzajú prezentovať ich aktuálny album Našou krajinou.

Piatok 23. júla o 20:00 h Zuzana Mikulcová / Gonsofus

Speváčka a skladateľka Zuzana Mikulcová pôvodom z Rimavskej Soboty nie je na slovenskej scéne nováčikom. V roku 2010 sa stala víťazkou súťaže Nové tváre slovenského jazzu. Neskôr sa osamostatnila a začala skladať vlastnú hudbu a texty. Spolu s kapelou predskakovali britskému spevákovi Jamesovi Bluntovi v bratislavskom NTC.

Len ťažko by ste na Slovensku našli krajšiu a silnejšiu manifestáciu ženskej sily a krehkosti, jemnosti a pevnosti či odhodlania a ľahkosti, vo vokálnom prejave. Nenechajte si ujsť tento výlet do krajiny tónov, melódií a podmanivej hudby obohatenej štipkou exotiky.

S použitím rôznych nástrojov a premysleného live-loopingu si multiinštrumentalisti Sasha Mamaev (gitara, basa, sax, vokály) a Gábor Tokár (bicie, perkusie, syntezátory, piano) a.k.a. Gonsofus vytvorili unikátny a špecifický štýl, ktorý si sami pomenovali ako „transcontinental groove“.

Našlapaná rytmická sekcia, gitara, vkusné dychy, jedinečný vokálny prejav a to všetko podfarbené robustnou dávkou starostlivo vyšperkovanej elektroniky – to je zvuk celého orchestra vytvorený naživo iba dvoma hudobníkmi.

Za posledných 5 rokov odohrala kapela viac ako 400 koncertov v 19 krajinách naprieč celou Európou, v USA ale aj v Rusku a vystupovali spoločne s umelcami ako Jazzanova, New York Ska Jazz Ensemble, Koop Orchestra, Heymoonshaker a ďalšími.