AKTUÁLNE: Diaľnica je v smere z Trnavy do Piešťan neprejazdná

Diaľničná polícia upozorňuje vodičov, že z dôvodu vážnej nehody je asi 500 metrov pred odbočkou na Hlohove, diaľnica D1 v smere na Piešťany neprejazdná. Smerom do Bratislavy je prejazdný iba jeden jazdný pruh. Vodiči musia počítať so zdržaním.

„Polícia je na mieste, usmerňujeme dopravu a zisťujeme rozsah zranených a škôd. Podľa prvotných informácií mal vodič na kamióne prejsť cez stredové zvodidlá, kde došlo k zrážke s ďalšími vozidlami. Polícia žiada vodičov, aby na presun využili iné trasy,“ informovala hovorkyňa krajskej polície Mária Linkešová.

Podľa Zelenej vlny sa kamión zrazil s dodávkou a viacerými autami. V oboch smeroch sa následkom nehody tvoria dlhé kolóny. Obchádzka vedie po starej ceste.

„Hasiči momentálne zasahujú pri vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala na 64,5 kilometri diaľnice D1 v smere na Hlohovec v katastri obce Červeník. Pri nehode došlo k zrážke kamióna, dodávky a dvoch osobných motorových vozidiel, pričom kamión po náraze prerazil stredové zvodidlá a skončil v protismere. Následkom nehody utrpelo 12 osôb zranenia rôzneho rozsahu,“ informovalo Prezídium hasičského a záchranného zboru s tým, že na mieste zasahuje 15 hasičov a dve posádky Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby.

AKTUALIZOVANÉ o 17.22 h:

Diaľničná polícia je ešte stále na mieste dopravnej nehody. Podľa prvotných informácií došlo k nehode najskôr v smere na Trnavu, kde vodič kamiónu vzapätí nezvládol riadenie a prešiel cez stredové zvodidlá do protismeru. Tam došlo k zrážke s ďalšími tromi vozidlami.Predbežne sa pri nehode sa mali vážnejšie zraniť dve ženy, obe boli prevezené letecky záchranármi do bratislavskej nemocnice. Zranený je aj vodič z kamiónu, ktorý bol prevezený do trnavskej nemocnice.Diaľnica je v tomto úseku čiastočne prejazdná, v každom smere je možný prejazd v jednom jazdnom pruhu, premávka je priebežná, ale vodičom zatiaľ odporúčame, aby sa tomuto úseku ak môžu radšej vyhli. Informovala hovorkyňa polície Mária Linkešová.

DOPLNENÉ 30. 7. o 13.45 h:

„Vodič na aute Fiat Ducato, ktorý išiel za kamiónom v pravom jazdnom pruhu, pravdepodobne chcel predísť kamión a v ľavom jazdnom pruhu si asi nevšimol prichádzajúci Peugeot 406. Vodič kamiónu s rakúskym evidenčným číslom sa snažil zareagovať na vzniknutú situáciu, ale vzhľadom na plne naložený náklad ho vynieslo do stredových betónových zvodidiel, ktoré prerazil. V opačnom smere na Piešťany došlo vzápätí k zrážke s ďalšími vozidlami,“ uviedla hovorkyňa krajskej polície Mária Linkešová.