Opravu mosta nad diaľnicou dokončia v apríli

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) avizoval dokončenie rozsiahlej rekonštrukcie nadjazdu nad diaľnicou D1 za Piešťanmi na začiatok tohto roka. Stavebné práce však potrvajú ešte mesiac.

Rekonštrukcia 67 metrov dlhého mosta nad diaľnicou D1 v smere z Piešťan do Vrbového sa začala v auguste 2021. Koncom roka boli hotové približne dve tretiny prác a podľa plánu mal byť tento frekventovaný úsek prejazdný bez obmedzení začiatkom roka. Vodiči tam však ešte stále musia jazdiť so zvýšenou opatrnosťou.

„Pôvodný harmonogram prác predpokladal ukončenie prác na konci roka 2021. Avšak s ohľadom na postup prác a prechod do zimného obdobia, ktoré nie je vhodné pre realizáciu niektorých postupov a tiež aj na zimnú údržbu ciest, sme museli pristúpiť k úpravám termínov,“ uviedla Natália Petkáčová, riaditeľka Odboru komunikácie Úradu TTSK.

Dokončovacie práce na moste podľa jej slov začnú v pondelok 21. marca. „Predpoklad ukončenia rekonštrukcie mostného objektu je k 20. aprílu 2022,“ dodala N. Petkáčová.

Správa a údržba ciest Trnavského samosprávneho kraja zaplatí za rekonštrukciu frekventovaného nadjazdu 870-tisíc eur. V lete minulého roka prebehla aj oprava neďalekého nadjazdu nad železničnou traťou, ktorá stála 185-tisíc eur.

Text: Martin Palkovič

Foto: FB/TTSK