AKTUALIZOVANÉ: Piešťanmi otriasli tri výbuchy

Následkom silnej explózie je poškodených viacero dverí a okien vo vchode bytového domu na Ulici F. E. Scherera. V noci boli na miesto privolaní aj policajní pyrotechnici. O výbuchu ako prvá informovala TV Piešťany.

Pravdepodobne nástražný výbušný systém explodoval okolo 2.00 h v noci na dnes na 8. poschodí bytového domu na Ulici F. E. Scherera 8. „Ľudia sú z toho zdesení. Povybíjalo im okná a poškodilo dvere,“ povedala nám čitateľka, ktorej príbuzní v tomto vchode bývajú.

Podľa jej slov nikto nechápe dôvod, prečo nálož vybuchla práve tam. Ľudia špekulujú, že mohlo ísť o omyl a prípad dávajú do súvisu s iným výbuchom, ku ktorému malo prísť nedávno na Floreáte prišlo včera nad ránom na Lúčnej ulici.

TV Piešťany dnes ako prvá informovala, že explózia na Sídlisku Adam Trajan poškodila zárubne dverí až na troch poschodiach a porozbíjala sklenené výplne na oknách. K iniciácii a následnému odpáleniu malo dôjsť prostredníctvom zápalnej šnúry.

Na snímke následky explózie na 8. pochodí bytového domu na Ulici F. E. Scherera Zdroj: KR PZ Trnava

Na snímke následky explózie na 8. pochodí bytového domu na Ulici F. E. Scherera Zdroj: KR PZ Trnava

AKTUALIZOVANÉ 25. januára o 11.45 h:

„Dnes v nočných hodinách bolo  ohlásené dymenie cez stupačku na 8. poschodí na ulici E.F. Scherera v Piešťanoch.  Po príjazde na miesto udalosti bolo zistené, že ice o výbuch na chodbe 8. poschodia zapríčinený prinesenou výbušninou. Hasiči miesto udalosti odvetrali a skontrolovali ostatné časti bytového domu,“ uviedla hovorkyňa hasičov Júlia Kedrová.

„V dôsledku výbuchu bol poškodený interiér na troch poschodiach, nezranili sa žiadne osoby. Predbežná škoda bola  vyčíslená na približne 5-tisíc eur,“ informovala hovorkyňa polície Martina Kredatusová a dodala, že začalo trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia. „V týchto chvíľach ešte prebieha dokumentovanie miesta udalosti, pribratí boli aj znalci z Kriminalisticko-expertízneho ústavu Policajného zboru a prebieha vyšetrovanie aj po operatívnej línii. Podľa predbežných zistení bol na mieste použitý ohňostrojový prostriedok.“

Polícia zároveň žiada svedkov, aby sa prihlásili prostredníctvom linky 158 a poskytli svoje svedectvo.

Na snímke následky explózie v osobnom aute na Ulici Andreja Hlinku. Zdroj: KR PZ Trnava

Na snímke následky explózie v osobnom aute na Ulici Andreja Hlinku. Zdroj: KR PZ Trnava

DOPLNENÉ 25. januára o 10.45 h:

Martina Kredatusová potvrdila aj informáciu o explózii v reštaurácii na Lúčnej ulici. „Páchateľ sa podľa doterajších zistení dostal cez súkromné priestory do prevádzky, tu vhodil  zatiaľ neznámy predmet, ktorý v priestoroch explodoval.“ Stalo sa to v nedeľu 24. januára nad ránom.

Vzniknutý požiar zahasili privolaní policajti a hasiči, čim zabránili jeho rozšíreniu do súkromných priestorov. Predbežná škoda je vyčíslená na 5-tisíc eur.

Krátko po dnešnom výbuchu v bytovom dome na Ulici. F. E. Scherera bolo poškodené aj osobné vozidlo na Ulici Andreja Hlinku. „Páchateľ rozbil sklo na aute a vhodil dovnútra neznámy predmet, ktorý spôsobil výbuch a následné poškodenie auta. Tento skutok vyšetruje polícia ako poškodzovanie cudzej veci,“ dodala policajná hovorkyňa.

V súvislosti so všetkými prípadmi, ktoré sa udiali v Piešťanoch, polícia prijala potrebné opatrenia. „V týchto chvíľach ešte prebieha dokumentovanie poškodenia bytového domu a auta.“

Na snímke následky výbuchu v reštaurácii na Lúčnej ulici. Zdroj: KR PZ Trnava

Na snímke následky výbuchu v reštaurácii na Lúčnej ulici. Zdroj: KR PZ Trnava

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič, pôvodný titulok článku „Obyvateľov Ulice F. E. Scherera vystrašil výbuch“ bol aktualizovaný