AKTUALIZOVANÉ: Vážna nehoda autobusu v Trebaticiach

Dopravu na ceste medzi Piešťanmi a Vrbovým dnes popoludní skomplikovala havária prímestského autobusu. Na mieste zasahovala aj Vrtuľníková záchranná služba.

Podľa neoficiálnych informácii sa vozidlo značky Škoda Octavia čelne zrazilo s autobusom, ktorý potom narazil aj do budovy. Najmenej dvaja cestujúci z autobusu sa pri nehode zranili. Vodiča Škody Octavie museli z auta pomocou hydraulického zariadenia vyslobodiť hasiči a do nemocnice ho previezol vrtuľník.

Polícia odkláňala dopravu cez obec. V oboch smeroch sa tvorili kolóny.

Doplnené o 17.45 h:

„28 ročný vodič Škody Octavia viedol auto v smere od Piešťan na Vrbové. Z nezistených príčin prešiel do protismeru, kde sa zarazil s autobusom. V dôsledku zrážky bol autobus odhodený do budovy. Vodič Škody utrpel ťažké zranenia a bol vrtuľníkom prevezený do nemocnice. V autobuse sa predbežne zranilo 9 osôb, malo by ísť o menej vážne zranenia. Vodič Škody nemohol vykonať dychovú skúšku na alkohol, u vodiča autobusu bola negatívna. Policia uzatvorila cestu a vykonala odklon premavky. Presné príčiny a okolnosti nehody polícia vyšetruje,“ informovala jej hovorkyňa Martina Kredatusová.

Text: Martin Palkovič Foto: MS