AKTUALIZOVANÉ: Kde sa v Piešťanoch okúpať? Evu otvoria v sobotu

Séria horúcich dní prišla tento rok už v polovici júna. Slnečno má byť aj počas nasledujúcich dní. Maximálne teploty vzduchu môžu presiahnuť 30 °C a preto je dobré vedieť, kde sa dá v Piešťanoch osviežiť. Možností je však málo.

Piešťanom chýba ich legendárne Kúpalisko Eva, ktoré malo podľa plánu prevádzkovateľov z Klubu vodného póla Kúpele Piešťany vstúpiť do svojej 87. sezóny v úvode tohto týždňa. Kvôli neočakávanému poškodeniu bazéna, ktorý už bol napustený, sa dátum otvorenia posúva približne o dva týždne.

AKTUALIZOVANÉ 17. júna o 11.45 h Klub vodného póla Kúpele Piešťany, ktorý prevádzkuje Kúpalisko Eva, minulý týždeň informoval, že plánované otvorenie sa posúva približne o dva týždne kvôli poruche na bazéne. Vo štvrtok 17. júna prišla od prevádzkovateľa legendárneho kúpaliska informácia, že otvorené bude už v sobotu 19. júna. Prví návštevníci môžu prísť o 11.00 h.

Kvôli aktuálne platným protiepidemickým opatreniam môže byť v areáli maximálne 400 ľudí.

„Rúška a respirátory nie sú povinné, ale je bezpečnejšie ich použiť aspoň v miestach, kde sa zhlukuje viac ľudí, napríklad pri pokladni,“ uviedol Ján Adamkovič z Klubu vodného póla Kúpele Piešťany.

Niektorým ďalším prevádzkovateľom piešťanských bazénov zmenili plány aktuálne platné protipandemické opatrenia. Keďže okres Piešťany bude minimálne do 27. júna podľa covid automatu oranžový (2. stupeň ostražitosti) bazény a kúpaliská môžu byť naplnené iba na 30 % maximálnej kapacity.

Podľa aktuálnych nariadení je do vnútorných priestorov wellness, akvaparkov a kúpeľov potrebný negatívny antigénový test, nie starší ako 24 hodín, alebo RT-PCR/LAMP test nie starší ako 72 hodín, nepotrebujú ho deti do 10 rokov. Testy je možné nahradiť potvrdením o očkovaní proti covid-19. Pre bazény a plavárne platí iba obmedzenie počtu ľudí na 30% celkovej kapacity. Pred návštevou konkrétneho bazéna alebo kúpaliska je dobré sa u prevádzkovateľa vopred informovať, aké pravidlá treba dodržať.

 

Jednou z mála možností, kde sa dá v Piešťanoch v úvode tohto leta osviežiť, sú bazény hotela Granit (Kúpeľný ústav F. E. Scherera). Prioritne slúžia hotelovým hosťom, ale na základe rezervácie ich môže navštíviť aj verejnosť. Preto je nutné zavolať na recepciu (033 79 83 111) a dohodnúť si termín. Vstup je na permanentku – uprednostňujú vlastníkov permanentiek z predchádzajúcej sezóny, ale už je možné si kúpiť aj novú. Informácie o typoch permanentiek sú na stránke hotela. Keďže v areáli je vonkajší aj vnútorný bazén, podľa aktuálnych nariadení je na vstup potrebný antigénový test nie starší ako 24 hodín alebo potvrdenie o ukončenom očkovaní.

Verejnosti sú prístupné aj bazény hotela Magnólia (tel. č. 033 32 43 122) a penziónu Diana (tel. č. 033 77 44 200). V oboch prípadoch je potrebný test alebo očkovanie. Pre istotu je dobré zavolať na recepciu a požiadať o informáciu o aktuálnej dostupnosti. Vonkajší bazén hotela Korekt by mal byť otvorený koncom júna.

Slovenské liečebné kúpele Piešťany v súvislosti s doznievajúcou pandémiu hotelové bazéne pre verejnosť zatiaľ nesprístupnili, využívať ich môžu iba hoteloví hostia. S podobných dôvodov nateraz neotvárajú svoje bazény pre verejnosť ani niektorí ďalší súkromní poskytovatelia ubytovacích služieb. Viacerých odrádza aj platné obmedzenie kapacity na 30 %.

Možností, kde sa na začiatku leta v Piešťanoch okúpať, je teda výrazne menej ako v minulých rokoch. Za zváženie preto stojí napríklad návšteva jedného z trnavských kúpalísk. V tamojšom aquaparku je potrebný test alebo očkovanie (podrobnosti sú na jeho web stránke). V prevádzke je aj Kúpalisko Castiglione na sídlisku Družba s detskými i plaveckým bazénom a vyhrievanou vodou. Celodenný vstup pre dospelých stojí 6 eur a pre mládež (7 až 18 rokov) 3 eurá. Obyvatelia Trnavy majú polovičnú zľavu.

Trnavské rádio včera (16. júna) informovalo, že čoskoro bude sprístupnené aj prírodné kúpalisko v Kamennom mlyne: „Radnica čaká na rozbor vody od Regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Akonáhle dostane zelenú, kúpanie povolia. Zrejme to však bude až od budúceho týždňa. Bufet však už dnes podvečer fungoval, areál bol pre verejnosť prístupný bez platenia.“

Text a foto: Martin Palkovič