Aj toto leto si vďaka OZ Punkstream môžeme užiť japonskú kultúru

Síce nie šesť minuloročných večerov, ale za to celé dve noci. Áno, aj tento rok sa uskutočnia Japonské večery – v stredu 16. 8. a 30. 8. počas celého večera a noci, konkrétne od 18:00 do 5:00 h (prvých spojov) v čajovni Slnovrat Piešťany.

A na čo sa môžete tešiť? Program je naozaj pestrý – plný prednášok, diskusií, premietania, hier. Nebudú chýbať kartové hry Magic The Gathering a Yu-Gi-Oh!, papierové okuliare pre virtuálnu realitu (Virtual reality Cardboard), ďalej si môžete nakresliť FanArt a nebude chýbať ani polnočný kvíz.

Organizátori podujatia z občianskeho združenia Punkstream nezabudli ani na premietania Anime, Anime Music Videos (AMVs), TOPvideos, Kpop súťaže.

Prednášky pre večer 16. 8. 2017:

Od 18:45 h Čo je eva foam a ako s ňou pracovať (Mishel Art)

Čo je eva foam, aké druhy poznáme, kde ju zoženieme a ako sa s ňou pracuje.

Od 20:00 h Online časopis Abdon a jeho aktivity (Denisa Kancírová, AZI)

Ako vznikol a funguje časopis Abdon. Ako je možné fungovať online a dobrovoľne? Pridruženie dcérskeho projektu Amatérske príbehy. Vznik stolovej hry a jej ukážka.

Od 21:30 h Úvod do japonských náboženstiev (Aneta Brežáková)

V Japonsku prevládajú dve hlavné náboženstvá: pôvodné šintó a budhizmus. Tieto dve náboženstvá sa navzájom prelínajú a formujú tradície japonského národa. Mimo iného je v Japonsku aj kresťanstvo a niekoľko ďalších náboženstiev. Aká je ich história ako sa vyvíjali a pár ďalších faktov a zaujímavosti sa budete môcť dozvedieť priamo na prednáške.

Text: Tlačová správa/OZ Punkstream Foto/Credit: Alex Knight