Adeli chce v krízovej situácii pomôcť štátu, ponúklo svoje kapacity

Piešťanské Adeli Medical Center dalo vláde a krízovému štábu k dispozícii svoje ubytovacie priestory a v prípade potreby aj tím zdravotníckych pracovníkov.

Po 15 rokoch nepretržitej prevádzky je medzinárodné rehabilitačné centrum, ktoré sa špecializuje na liečbu pacientov s neurologickými poruchami pohybu, v čase pandémie nového koronavírusu uzatvorené.

„Cítime spoločenskú zodpovednosť pomôcť krajine, ktorá sa pripravuje na kulmináciu pandémie a bezpečie pacientov bude chrániť ich životy. Chceme poskytnúť uvoľnený priestor a naše kapacity na momentálne najsprávnejší účel,“ uvádza v Adeli Medical Centre v tlačovej správe.

Vo svojich priestoroch má 250 stálych lôžok v 128 samostatných izbách s príslušenstvom. Kapacita jedálne je 190 ľudí a v prípade potreby môže byť k dispozícii pre potreby Ministerstva zdravotníctva SR, Ústredného krízového štábu a Úradu verejného zdravotníctva SR aj zdravotnícky tím.

„Pri zabezpečení všetkých epidemiologických opatrení pre ochranu našich zamestnancov, sme pripravení poskytnúť vyššie uvedené kapacity okamžite,“ informuje Adeli.

Zdroj: Tlačová správa Adeli Medical Center Foto: adelicenter.eu