OPRAVA: Bitky v pohostinstve a herni majú vážne následky

Polícia vyšetruje okolnosti bitky, po ktorej jeden z účastníkov upadol do bezvedomia a zomrel. Stanovisko k prípadu poskytnú kriminalisti budúci týždeň.

Ešte v prvej polovici decembra prišlo v pohostinstve a blízkej herni na sídlisku Adam Trajan k dvom incidentom s fatálnymi následkami.

Po hádke, v ktorej zohral úlohu aj alkohol, sa dvaja muži pred krčmou pobili. Jeden z nich zostal ležať vonku, upadol do bezvedomia a napriek snahe lekárov o niekoľko dní neskôr zomrel.

O bližšie informácie k tomuto prípadu sme požiadali hovorkyňu krajskej polície Máriu Linkešovú, ktorá prisľúbila, že po dohode s vyšetrovateľom poskytne stanovisko začiatkom budúceho týždňa.

Iba o dva dni neskôr sa v susednej herni po hádke pri hracom automate pobili ďalší dvaja muži, pričom sa jeden pokúsil druhému zatlačiť oči. Z vážnymi zraneniami musel byť prevezený do nemocnice.

Informácie od polície k obom incidentom zverejníme po ich obdržaní.

OPRAVA (31. 12. 2018): Informácie o úmrtí jedného z účastníkov bitky sa nezakladali na pravde. Za chybu sa ospravedlňujeme. 

„Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre ublíženia na zdraví. Vyšetrovateľ vykonáva potrebné procesné úkony aj za účasti znalca, a svedkov udalosti. Muž bol po útoku hospitalizovaný do nemocnice, kde je doteraz,“ informovala hovorkyňa polície Mária Linkešová.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič