02.02.2015 # 20:42 # 20:42

Od fast foodu ku kvalite

Inzercia

Hamburger, to nie je scvrknuté mleté mäso neidentifikovateľného pôvodu v suchej žemli. Mnohí si ho síce spájajú s fast foodom, ale tie pravé burgre kúpite v malých rodinných reštauráciách, kde nie je ich príprava priemyselnou výrobou.

Tento trend postupne preniká aj na Slovensko. Ľudia začali vyhľadávať kvalitu a nechcú sa nechať oklamať fašírkou, ktorá často hovädzie mäso ani nevidela. Základom dobrého burgru je práve kvalitná hovädzina, ideálne z prednej časti.

Pri mletí nesmie byť ochutená, iba jemne posolená. Ďalším zásadným krokom je príprava na grile. Mäso by sa pritom nemalo zbytočne otáčať a dĺžka grilovania závisí od jeho kvality.

Presne tento postup dodržiavajú v novootvorenej predajni pravých burgrov WOW na Teplickej ulici. Čisté mäso z dobytka Black Angus chovaného na zelených írskych pastvinách najprv zľahka upečú na grile a pritom jemne dochutia. Ich najdôležitejšími prísadami je pravý anglický čedar, typickej žiarivo žltej farby a domáca barbecue omáčka. Tá je na začiatku trochu sladká, ale potom plynule prejde do jemne pikantnej chuti. Dôležité sú aj domáce žemle od miestneho pekára a vždy čerstvá zelenina z lokálneho zdroja.

Na prvý pohľade je jasné, že nejde o žiadne rýchlo jedlo. WOW burger vás dokonale zasýti. Môžete si ho vychutnať priamo na mieste alebo dať zabaliť. Svoje hodnotenie tejto lahôdky potom môžete kriedou napísať na tabuľu priamo v reštaurácii.

K dobrému burgru patrí dobrý nápoj. Slovenský sajder Jablčnô je vyrobený podľa domácej receptúry zo slovenských jabĺk. Neobsahuje umelé sladidlá ani konzervačné látky. S WOW burgrom je to vynikajúca kombinácia.

Text a foto: PR

  • Kreóus

    A kde je ta fotka na prvy pohlad viditelna ze nejde o fast food? Rovnaky mrazeny smejd ako predtym, alebo toho byka prinesu z irska v zivom stave

    • Miro

      Predtym sa na jedlo cakalo tak dlho, ze to bol az slow food. Mozno si tu pomalost zachovali, takze o fast foode nemoze byt ani rec :- D
      Ale som rad, ze zjednodusili ponuku, nedalo sa v tom vyznat. Ale s hipsterskym dizajnom prisli aj hipsterske ceny… Dam 5 euro za burger, ked si u Furmana mozem dat cely steak iba o par euro drahsi?

      • Atle

        Za 5€ uplne normalna cena.V BA taketo burgre stoja 7-8€

      • rmn

        steak za 10e hej ? :D To by som sa velice rad kukol kde, ved dobre stejky stoja aj 17e, 5e je v pohodke cena ved tolko das za pizzu na ktorej mas akurat tak dusenu sunku a trosku ementalu :)

    • Artur

      Neviem ako ty ale podla mna je jedno ci je mrazene ked je maso kvalitne a 100% black angus irske asi aj lepsie ako slovenske (chladene) skor by som riesil co taky byk papa a kde beha…

      • pajo

        Dost velký rozdíl mezi chlazenym masem a mrazenym… Počkejte si na steakpark;)

  • Marty

    Len sa smejem… Predtym rychle jedlo, este pred tym pizza k dveram a zrazu hipstersky hamburger a latte z lamieho mlieka… Mam sa smiat, alebo plakat??? Fuckt uuuzasne…

    • Peter

      O tyžden Mešita.

  • Julca

    Škoda len že sa opakujú The Bridge tu mali skorej domáce burgre…..

    • Lukas

      Bohuzial nikoho nezaujima kto bol skorsie, kazdeho zaujima chut a kvalita.

  • Michal

    Zdravim ja som bol osobne uz niekolko krat na burger, a urcite najlepise na piestany a okolie, preto treba najskor vyskusat a potom tu pisat blbe komentare

  • eva

    Ja som burger skusila a v Piešťanoch som lepší nejedla, potesila ma hlavne nakladana uhorka a naozajstny syr, co je tazke tu v burgri dostat.

  • juro

    „…chovaného na zelených írskych pastvinác…“ to sa da s istotou tvrdit?

    • Peter

      Asi hej v Irsku trochu inak chovaju angusa;)

  • Ren

    Tak do očí bijúca reklama formou článku napísaná, že mi je z toho zle. Rovnako ako z toho jedla. Podľa mňa dobrá reklama sa nesie sama a tá zlá tiež ale trošku rýchlejšie. Pokiaľ by bolo Pomalé jedlo alebo teraz WOW naozaj tak skvelé a dobré nemusel by si majiteľ platiť za reklamu vo forme tohto článku. Ak je niečo momentálne trendové v gastre tak je to hlavne niečo domáce a skutočne robené s láskou. Interiér by mal mať atmosféru. Nie fakeový iMAC-donalld.

    • eva

      ved je to oznacene ako reklama

    • Miso

      A co ze je to reklama? Ries ci je to kvalitne vo svojom obore alebo nie. Aj kvalitne veci potrebuju reklamu :) A ak si myslis ze nie tak si prave ty obet reklamy ani o tom nevies :) vedel by som ti dat x prikladov skvelych veci co maju reklamu.. tak nebud obmedzeny a ries produkt a ne reklamu…

    • Emil

      PR clanok znamena reklama.Ked pisu ze novootvorena predajna to znamena ze sa tam asi vela zmenilo bol som tam a ziadne iMac a donalld su tam neni najprv prist vidiet ochutnat a az POTOM PISAT.

    • Maťko Bača

      Jedol si uz ten burger? Kazdy by si mal pred napisanim komentara najprv na jeden zajst… Ja som tam na burger bol uz trikrat, treti som mal dokonca so slaninou, je pravda ze cena je na piestany trochu vysoka, ale nie je to ziadna „jednohubka“ z mcdonalda, 100 kilovy clovek sa z toho vazne dobre naje a to maso naozaj ako maso chuti. A Jablcno nikde v okoli nezozenies, je to naozaj cisty produkt bez umelin , staci si o tom nieco precitat a samozrejme ochutnat. Takze najprv skus a potom komentuj..

  • Katy

    Dnes som mala prvy krat moznost ochutnat burger a bola som velmi milo prekvapena. Nikde v okoli som lepsi nejedla. Oplati sa najskor vyskusat ,az potom vynasat sudy.

    • Max

      :) Este ste asi nejedli dobry burger :)

      • matus

        Jedli vo WOW a bol super:)

      • Katy

        Na prekvapenie som mala moznost ochutnat hamburger na 3 roznych kontinentoch ci uz domace alebo v restauracii a tento nicim nezaostava ci prevedenim alebo chutou, bola som spokojna :).

  • john

    ja chodim strasne rad na burger zo zadnej strany hotela Magnolia – je tam taky maly podnik kde maju fantasticky burger a ine veci …

    • eva

      ja som mala burger v oboch podnikoch a v tej magnolii mi vadilo, ze tam nie je nakladana uhorka a syr nebol dobry, zas tie cibulove kruzky boli vyborne. V wow burgri je nakladana uhorka, aj syr dobry a lepsi dresing. V oboch mi vsak v zakladnom burgri chybala slaninka.

X