17.07.2017 # 16:17

Mali sme len 40 dní a chuť pracovať, hovorí autor konceptu freshco.

Inzercia

Nová prevádzka v centre Piešťan dokázala zmeniť tmavú uličku na živý priestor s neopakovateľnou atmosférou. Vo freshco. si na svoje prídu milovníci dobrých hamburgerov, ale aj vegáni.

Park pasáž – ulička, ktorá spája pešiu zónu s mestským parkom je miesto s obrovským potenciálom. Využiť ho sa rozhodol Marko Roška, autor konceptu freshco., ktorého od toho všetci odhovárali: „Je to tam zabité, najtemnejšie miesto v Piešťanoch, hovorili mi.“

Svojho sna sa nevzdal, pomohol mu kamarát Kristián Čeitei. „Mali sme len 40 dní a chuť pracovať,“ spomína Marko.

Za tento čas dokázali dlho nevyužívaný obchodný priestor v Park pasáži premeniť na malú reštauráciu s vrúcnou atmosférou. „Túžili sme otvoriť niečo nové a prekvapiť Piešťany. Ukázať mladým ľuďom, že sa to dá, že môžu svoje okolie meniť k lepšiemu,“ dodáva Marko.

Už pár týždňov po otvorení spolu s Kristiánom vedeli, že sa to podarilo. „Začali sem chodiť usmiati ľudia. Chválili, ako sme to tu zmenili, aj to čo ponúkame.“

Okrem burgrov z írskeho mäsa to sú šaláty s kozím syrom, teľacie aj sójové hot-dogy s bohatým obložením, domáce limonády. Obľúbeným zákuskom je cheescake.

Freshco. je jednou z prvých piešťanských prevádzok, kde sa zasýtia aj vegáni. Na príprave receptu na vegánsky hamburger sa podieľala foodblogerka Nikoleta Kováčová, ktorá freshco. odporúčala aj na podujatí Made in Piešťany. Onedlho sa vegáni dočkajú aj svojho hot-dogu.

„Teší ma, že ľudia na nápad oživiť uličku tak dobre reagujú. Našli si sem cestu aj moji zákazníci z WOW, ktorým za to ďakujem. Ak všetko pôjde dobre, WOW nezostane dlho zatvorený,“ uzatvára Marko Roška.

(Reklamný článok)

X