Útulkáči: Yva, Gizka, Kiana

Piešťanský útulok je domovom desiatok psíkov. Niektorí z nich čakajú na nových majiteľov už celé roky. Cieľom tohto blogu je pomôcť im. Ak chcete niektorého z týchto psíkov spoznať bližšie, navštívte piešťanský útulok. Choďte s ním na prechádzku a uvidíte, či si navzájom padnete do oka.

Yva

2-ročná fenka bola nájdená bez označenia v obci Svrbice, údajne sa tam potulovala viac dní. Fenka je temperamentná, aktívna a milá. Ovláda vodítko, so psíkmi si rozumie, je hravá, vhodná do rodinného domu aj ako druhý psík, vyžaduje si spoločnosť.

Gizka

Ročná temperamentná fenka bola odchytená Obecnou políciou Madunice, neskôr sa zistilo, že pôvodný majiteľ sa odsťahoval. Je veľmi šikovná, ale i pojašená puberťáčka. Jej štveranie po dvojmetrovom plote je zážitok sledovať. Zvládne ho za pár sekúnd, takže musíme na ňu striehnuť, musí byť dobre zabezepčená.

Kiana

5-ročná totálne vychudnutá a zoslabnutá fenka bola nájdená vo Voderadoch. Všimla si ju pani, ktorá prechádzala okolo, bola tam údajne viac dní. Fenka je veľmi zoslabnutá, jedlo je dávkované viackrát v menších dávkach, padá na zadné nožičky. Povahou je veľmi milá a vďačná.
Bola vyšetrená, musí nabrať na váhe, je totálne podvyživená,  ale jesť jej chutí. Potrebovali by sme pre ňu dočasnú opateru, kým sa nedá trochu do poriadku u ľudí, ktorí majú skúsenosti s týmto plemenom, ideálne Piešťany. Strava, ošetrenie bude zabezpečené cez našu organizáciu.

Text a foto: Útulok Piešťany