Útulkáči: Kimbo, Juvo a Russo

Piešťanský útulok je domovom desiatok psíkov. Niektorí z nich čakajú na nových majiteľov už celé roky. Cieľom tohto blogu je pomôcť im.Ak chcete niektorého z týchto psíkov spoznať bližšie, navštívte piešťanský útulok. Choďte s ním na prechádzku a uvidíte, či si navzájom padnete do oka.

Kimbo

1-ročný psík  sa túlal dlhší čas na ulici v neďalekej obci. Je priateľský a veľmi tešivý, stále vyškerený, nevie sa dojesť ,srsť mal veľmi  zadredovanú, už bol ostrihaný. Je vhodný na dvor rodinného  domu s prístupom dnu.

Juvo

10-ročný poloslepý psík bol odobraný z nevhodných podmienok v zanedbanom stave. Koža je samá šupina, robia sa testy, či z bĺch, alebo má alergiu na krmivo. Demodex sa zatiaľ nepotvrdil. Do očiek dostáva kvapky a mastičky, mal ich veľmi zahnisané. Napriek zdravotným problémom a veku je to malé tešivé zlatíčko, ktoré má veľkú chuť žiť. Je vhodný do bytu k starším ľuďom.

russo

Russo

1-ročný psík bol privezený nálezcom z obce Sokolovce, údajne sa tam túlal už viac dní s poranenou nožičkou. RTG ukázalo, že má trieštivú zlomeninu stehennej zadnej pravej nožičky, bol už úspešne zoperovaný. Musel mať  veľké bolesti, úlomky kostí boli na viacerých miestach v svaloch. Napriek tomu je to nesmierne milý a prítulný psík, všetky úkony znášal bez jediného pípnutia. Teraz sa zotavuje, čoskoro bude fit.

Text a foto: Útulok Piešťany