Útulkáči: Ataj, Kauko a Hort

Piešťanský útulok je domovom desiatok psíkov. Niektorí z nich čakajú na nových majiteľov už celé roky. Cieľom tohto blogu je pomôcť im. Ak chcete niektorého z týchto psíkov spoznať bližšie, navštívte piešťanský útulok. Choďte s ním na prechádzku a uvidíte, či si navzájom padnete do oka.

Hort

Ročného psíka priviedol pán s tým, že sa údajne túlal v obci Chtelnica jeden mesiac. Vysvetlili sme mu, že momentálne miesto nemáme a treba najskôr psíka hlásiť starostovi v obci, či niekomu nepatrí. Ale pravdepodobne to bol jeho majiteľ, zrejme sa ho potreboval zbaviť za každú cenu, lebo vzápätí psíka drzo uviazal opodiaľ útulku a vzal nohy na plecia. Psík sa išiel zblázniť, ako chcel za ním utekať. Čo dodať? Ťažko vysvetliť smutnému a sklamanému psíkovi, že ak to bol majiteľ, tak sa ho jednoducho a rýchlo zbavil bez štipky svedomia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ataj

Mladého ročného kríženca labradora niekto vo večerných hodinách prehodil cez plot do areálu, mal šťastie, že neboli pustené psy, a že sa nedolámal. Psík je prítulný, je to odrastené a priateľské šteňa, rád behá po dvore a všetko skúma. Nevieme, kto sa ho takto zbavil, ale môže sa hanbiť.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kauko

2-ročný kríženec kokríka bol prevzatý z neďalekej karanténnej stanice, je ešte trochu plachý, ale bol by vhodný na dvor rodinného domu aj ako druhý psík v rodine, je priateľskej povahy.

Text a foto: Útulok Piešťany