Punkstream?


Warning: Illegal string offset 'alt' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 14

Warning: Illegal string offset 'caption' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 15

Warning: Illegal string offset 'sizes' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16

Warning: Illegal string offset 'large' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16
6
Inzercia

Mladí ľudia z Piešťan sa rozhodli, že povedia ostatným o svojich záujmoch – formou časopisu!

esprit nails

Celé sa to začalo pred pár mesiacmi, kedy si jeho zakladateľ Rastislav Gablovič zmyslel, že je načase splniť si svoj sen. Dal vedieť pár svojím priateľom, či by nechceli spolupracovať na tomto projekte, a všetko sa rozbehlo minulý mesiac, presne 20. apríla 2015.

O čom je Punkstream? Je to zmes všetkej alternatívy, ktorá vám napadne. Hlavnými autormi sú Rastislav Gablovič (‚Fallen‘) a Nikola Kunzová (‚Alex Dawn‘). Každý z týchto autorov sa venuje iným témam, o ktorých potom poskytuje informácie narastajúcemu publiku.

Ako píšu na svojom webe, sú skupinkou nadšencov, ktorá chce svoj životný štýl ukázať aj iným ľuďom. Milujú hudbu, temnotu, filmy a seriály. Tieto záľuby chcú sprostredkovať pomocou časopisu Punkstream – aby sa vyhli omylom, vysvetľujú že názov tohto časopisu neznamená že sa venujú hlavne štýlu punk.

Zameriavajú sa na propagáciu mladých a talentovaných umelcov, predovšetkým amatérske kapely vrámci Slovenska a Česka. Takto chcú pozdvihnúť povedomie o našom hudobnom dedičstve, ktoré je väčšinou zabudnuté vplyvom medzinárodných hudobných skupín. Tieto skupiny sprostredkovávajú časopisu rozhovory s jednotlivými členmi, aby priblížili ich kapelu fanúšikom.

Na druhej strane budú písať aj o medzinárodnej hudobnej scéne, lebo aj tam sa nájde veľa malých a zaujímavých kapiel, ktoré si môžu nájsť ďalších fanúšikov na Slovensku. Hudobné štýly na ktoré sa zamerievajú sú rock, metal, punk, alternatíva a j-rock.

Ďalším objektom ich záujmu sú alternatívne životné štýly, ako napríklad steampunk alebo goths. Chcú takto priblížiť ostatným ľuďom (nie len ich fanúšikom) o čom tieto štýly sú a ako sa prejavujú. Týmto chcú dosiahnuť, že ľudia čo týmto štýlom holdujú, nebudú potláčaní a nechápaní v spoločnosti, ale že sa na nich budú mladí ľudia populárnej kultúry pozerať ako na seberovných, a nie ako ľudí z inej planéty pre ich odlišný životný štýl a názory.

Čo sa médií týka, venujú sa seriálom a filmom ktoré sa zvyčajne zaraďujú medzi akčné, psychologické, fantasy, sci-fi, horory alebo komiksové adaptácie. Ich pozornosti neujde ani anime, ktoré má všade vo svete veľkú fanúšikovskú základňu.

Poslednom oblasťou, ktorej sa budú venovať, sú psychológia, mystika a nadprirodzeno. V časopise budú rozoberať rôzne mýty, nadprirodzené javy, strašidelné príbehy a náhody na základe skutočnej udalosti a opíšu aj rôzne opustené miesta opradené tajomstvom.

Toto a oveľa viac vás neminie v časopise Punkstream – ak aj vás zaujímajú podobné témy, tak neváhajte a pozrite si ich webovú stránku alebo Facebook pre bližšie informácie.

Kontakt: redakcia.punkstream@gmail.com

Text: Rastislav Gablovič, Nikola Kunzová

Chceš podporiť Punkstream? Pripravili sme špeciálny plagát. Keďže je čiernobiely, tak aj ty nás môžeš podporiť. Stačí ho len vytlačiť a zavesiť napríklad na školskej nástenke. Fotku s tým ako visí plagát na vašej nástenke určite privítame v našich správach alebo ho len pridaj na našu facebookovú stránku.

Chceš podporiť Punkstream? Pripravili sme špeciálny plagát. Keďže je čiernobiely, tak aj ty nás môžeš podporiť. Stačí ho len vytlačiť a zavesiť napríklad na školskej nástenke. Fotku s tým ako visí plagát na vašej nástenke určite privítame v našich správach alebo ho len pridaj na našu facebookovú stránku.

Inzercia