Plávanie: Niepelová na majstrovstvách SR so štyrmi titulmi

V dňoch 16. až 18. júna sa na bratislavských Pasienkoch uskutočnili Majstrovstvá Slovenkej republiky juniorov a seniorov v plávaní. Pri účasti celej slovenskej juniorskej i seniorskej špičky vrátane reprezentantov malo zastúpenie i naše mesto.

Najlepšie plávali Sára Niepelová a Lenka Paulíková zo Športového plaveckého klubu Kúpele Piešťany. Spolu vybojovali 11 medailových umiestnení.

Sára Niepelová je  dvojnásobnou seniorskou aj juniorskou majsterkou na 1 500 v.sp. a 400 PP. Podarilo sa jej splniť limity na Majstrovstvá Európy Juniorov v Izraeli – Netanya a Majstrovstvá Sveta Juniorov v USA – Indianapolis. Svoju medailovú zbierku obohatila aj v disciplíne 200 motýlik, keď sa postavila na strieborný stupienok medzi seniorkami aj juniorkami. Na 100 motýlik vybojovala medzi juniorkami tretie miesto.

Lenke Paulíkovej sa darilo na 800 v.sp. a vyplávala si titul vicemajsterky Slovenska medzi juniorkami. Na 1500 metrovej trati jej zhodne zavesili organizátori bronzovú medailu v kategórii senioriek aj junioriek.

Okrem uvedených medailových úspechov sa darilo aj Zore Bogárovej s dvomi štartmi vo finále a piatym miestom na 200 motýlik. Na 200 motýlik bola vo finále aj ďalšia naša Patrícia Mosná. Po úspešnom vyvrcholení domácej sezóny sa naše dievčatá budú pripravovať na nastávajúce štarty na vrcholných podujatiach v zahraničí.

Na snímke zľava Lenka Paulíková, Zora Bogárová a Sára Niepelová.

Text a foto: Radoslav Suchánek