Futbal: Víkend v znamení hetrikov Daňhela, Gulu, Glosa a Krištofa

Prinášame Vám súhrn výsledkov a pozápasových vyjadrení jednotlivých mužstiev PFK Piešťany.

Muži 25. kolo Piešťany – Pastuchov 9:1 (4:0)

Góly: 10., 29., 51., 84. Andrej Krištof, 31. Peter Valla, 41., 62., 74. Jozef Glos, 66. Michal Dadík – 89. Dávid Koutný

Zostava: Daniel Kunic – Martin Krajčovič, Jozef Glos, Patrik Szabo, Michal Dadík, Martin Javorka ml. (Filip Horňanský), Martin Javorka st., Igor Octa (Tomáš Černák), Peter Prištic, Andrej Krištof, Peter Valla

Michal Krajčovič, tréner: Na dnešné víťazstvo nám stačil veľmi „vlažný“ výkon a už od úvodu zápasu sme si vytvárali gólové príležitosti. Prvý gól padol v 10.minúte keď sa presadí Kryštof. Tento hráč bol dnes pri streleckej chuti keď postupne pridal ďalšie tri góly. Ďalšie góly postupne zaznamenali Glos 3x, Valla a Dadík.Súper dnes nehrozil a do zakončenia sa dostával len sporadicky a to len z veľkej diaľky.Naopak naši hráči mali dostatok priestoru a času na medzihru a vďaka tomu sme si vytvárali gólové príležitosti. Aj keď skóre je vysoké s presnou koncovkou sme si často nepotikali a veľa šancí zostalo nepremenených. Pri snahe o dosiahnutie desiateho gólu prišlo k nedorozumeniu v našich obranných a radoch a hostia v poslednej minúte dokázali výsledok skorigovať na konečných 9:1.

Starší dorast U19 23. kolo Šurany – Piešťany 0:5 (0:2)

Góly: 21., 41., 80. Martin Gula, 59. Filip Chmelina, 77. Marek Mydla
Zostava:  Olejník – Blahuta, Lenovský, Miškech, Horil – Valovič (Mydla) J. Štefanka, Kusý, Kondrc, Chmelina – Gula

Martin Javorka, tréner: Hráči PFK cestovali k súperovi s cieľom vrátiť sa k predvádzanej hre z posledných zápasov, s výnimkou posledného kola v Bánovciach a s motiváciou získať 3 body. Piešťanskí futbalisti nastúpili v novovytvorenom obrannom zložení, keď stopérska dvojica Lenovský – Miškech veľmi dobre organizovala defenzívu celého mužstva a krajní obrancovia Blahuta s Horilom výborne pokryli kraje ihriska, pričom naviac boli nebezpeční aj v útočných výpadoch, keď podporovali krajné rýchle ofenzívne akcie. Domáci hráči sa od začiatku zápasu snažili iba dlhými nakopávanými loptami za obranu Piešťan vytvoriť si pozičný tlak, čo sa však nepodarilo, nakoľko s uvedenými akciami si obrana PFK bezpečne poradila. Hra sa odohrávala do 20. minúty v strede ihriska, no s pribúdajúcimi minútami ju mali častejšie na kopačkách naši chlapci a preto bolo otázkou času, kedy začnú prichádzať prvé šance. Po rohových kopoch, ktoré však gólovú šancu nepriniesli, prišla v 21. minúte akcia z ľavej strany a nezištná prihrávka Jurka Štefanku do pokutového územia, v ktorom kapitán Martin Gula predskočil brániacich domácich futbalistov a povedľa brániaceho hráča a brankára domácich strelil prvý gól zápasu. Od tohto okamihu hráči PFK úplne ovládli ihrisko a vytvárali si ďalšie gólové príležitosti, ktoré však Filip Chmelina a Dávid Kondrc nepremenili. V 34. minúte prišla najkrajšia akcia zápasu na jeden dotyk, ktorá skončila strelou Jurka Štefanku od brvna za bránkovú čiaru, no rozhodcovia nepochopiteľne obrali piešťanských hráčov o regulárny gól. Ani neuznaný gól však neubral na intenzite útočných akcii, a tak v 41. minúte využil ďalší „závar“ pred domácou bránou Martin Gula, keď prestrelil všetko čo mu stálo v ceste a do kabín sa odchádzalo za 2-gólového vedenia. V druhom polčase chceli hráči PFK pokračovať v predvádzanej hre z prvého polčasu, čo sa im podarilo. Defenzíva bola dobre organizovaná, fungovala prechodová fáza a pozitívny bol dobrý pohyb hráčov bez lopty. Aj keď v druhom polčase si aj domáci vytvorili 2-3 nebezpečné akcie, ktoré zaváňali gólom, boli to hráči PFK, ktorí na ihrisku herne dominovali a konečne aj svoje šance premieňali. V 59. minúte po rýchlej krídelnej akcii Martina Gulu a jeho presnej prihrávke do 16-ky, Filip Chmelina predskočil brániaceho hráča Šurian a bolo 0:3. Keďže o víťazovi bolo prakticky rozhodnuté, začal sa hrať futbal „hore-dole“ so šancami na oboch stranách. Kým domáci hráči spomínané šance nepremenili, hráči Piešťan do konca zápasu pridali ešte 2 góly po štandardných situáciach, keď autormi gólov boli Marek Mydla a svoj hetrik zaznamenal Martin Gula. Naši futbalisti jasne v tomto zápase dominovali, a preto si odvážajú výsledkovo jasné víťazstvo. V nasledujúcom týždni sa však treba pripraviť na posledné 3 kolá, ktoré hráči PFK Piešťany odohrajú v rýchlom slede, keď v nedeľu 4. júna privítame Nové Mesto nad Váhom, v utorok 6. júna hostíme Šamorín a v sobotu 10. júna odchádzame na posledný majstrovský zápas do Brvnišťa.

Mladší dorast U17: 23. kolo Šurany – Piešťany   1:1 (1:0)

Góly: 14. Maroš Slovák – 80. Martin Strelec

Zostava: Gavač,  Benko, Janotík, Sedláček, Stanek, Strelec, Salviany, Chudý, Korec, Ozimák, Kovalčík ( Foltýn)

Peter Vrábel, tréner: Tento zápas a náš výkon by sa dal charakterizovať jednou vetou. Výrazná herná prevaha, neustály tlak, množstvo šancí a nemohúcnosť v koncovke. Po góle domácich v 14. min., ktorý padol po strele z 25 m sa domáci zamerali výlučne na bránenie výsledku, kúskovanie a zdržovanie hry. Aj napriek tomu, že bolo veľmi ťažké sa presadzovať v prehustenom priestore pred šestnástkou domácich, dokázali sme si vypracovať veľa dobrých príležitostí na strelenie gólu. S pribúdajúcim časom sa stupňovala frustrácia hráčov z toho, že nedokázali skórovať aj z tých najväčších šancí. V závere sme hrali príliš individuálne, čo väčšinou viedlo k strate lopty, prípadne sme zakončovali z nepripravených pozícii. Celý druhý polčas sa odohrával na súperovej polovici, domáci len odkopávali loptu, prípadne v dvoch či troch prípadoch pohrozili po rýchlom protiútoku. Na konečných 1:1 sa nám podarilo vyrovnať po zúfalom tlaku až v nadstavenom čase.

Starší žiaci U15 29. kolo Piešťany – Hlohovec 4:1 (1:1)

Góly: 6. Tomáš Šimek, 42., 68. Matúš Štetka, 53. Filip Ondrejka – 12. Matej Karaba
Zostava:  Freivald, Rusnák, Ďurák, Valo, Ondrejka, Sloboda (´Ruľák), Bušík, Glos, Šimek, Kovačík, Štetka

Szilárd Petényi, tréner:  Do zápasu sme vstúpili rýchlym gólom Šimeka, ktorý bez prípravy z voleja spoza 16-ky vymietol pravý horný roh bránky, avšak upokojenie a pohodu nepriniesol, ale naopak, po góle nasledoval katastrofálny úsek hry v trvaní niekoľko minút, kde sme pôsobili bezradne,pasívne a odkopávali sme lopty. Hostia okamžite vycítili a využili šancu na obrat a po  štandardke, kde sme pasívne stáli a nechali hlavičkovať hosťujúceho hráča z tesnej blízkosti, a ten pohodlne skóroval. Práve vyrovnávajúci gól nás prebral k väčšej aktivite, ale veľmi komplikovane sme kombinovali a zbytočne sme si stláčali a zavierali priestor, čo vyhovovalo brániacemu sa mužstvu, doslova sme si v niektorých situáciách zavadzali. Až druhý polčas priniesol zmenu po pohovore v kabíne, kde zámer bol dostať hru do väčšieho priestoru v oboch smeroch šírka- hĺbka a vytvoriť lepšie podmienky pre  kombináciu a  držanie lopty pred finálnou fázou v ofenzíve. To sa napokon aj podarilo a presadili sme sa aj gólovo. Druhý polčas bol atraktívny aj divácky, kde dominovalo už iba jedno mužstvo , čomu prispela aj mierna rezignácia frustrovaných hostí po treťom góle. Za druhý polčas pochvala a palec hore.

Mladší žiaci 29. kolo Piešťany – Hlohovec 4:0 (2:0)

Góly: 7. Janko Labat, 11., 50., 57. Samuel Daňhel

Zostava: Maliga, Daňhel, Fajnor, Muller, Labat, Vatrt, Vereš, Gulán, Ocelka, Hrdina, Čimo, Rolinec, Petromán, Buček, Sándor, Fox

Cyril Stachura, tréner: Výsledok i predvedená hra s posledným tímom súťaže bola veľmi priaznivá. Potešil najmä zastupujúci kapitán PFK  Samko Daňhel, ktorý si pripísal tri góly.

MFL MAGNA ENERGIA

Počas soboty sa na hlavnom ihrisku PFK odohral finálový turnaj nultého ročníka MFL, ktorý rozhodol o postupujúcich do semifinále. Desiateho júna sa od 14. hodiny môžme tešiť na súboje HPN Stars proti DaXtavu, ktorý po veľkej dráme v poslednom zápase porazil Galaktikos. Druhú semifinálovú dvojicu utvorili Olympic a Red Houses. Po skončení turnaja sa vyhlásilo siedme, šieste a piate miesto.

Text a foto: MB/TK PFK