Futbal: Muži i dorastenci sú v tabuľkách na prvých miestach

Muži v súboji dvoch najofenzívnejších tímov doterajšieho priebehu siedmej ligy porazili Pečeňady 4:0. Brankár domácich Daniel Kunic zostáva stále jediným brankárom v súťaži, ktorý neinkasoval. Aj v nedeľnom zápase, ktorý sa odohral pred zhruba 400 divákmi, zlikvidoval 2 čisté gólové šance. PFK Piešťany tak zaznamenali 30. víťazstvo od reštartu mužského futbalu v meste a tretie v novej sezóne. Piešťanci tak stále neokúsili nielen prehru, ale doteraz nezaznamenali ani remízu.

Muži 3. kolo Piešťany – Pečeňady 4:0 (3:0)

Góly: 2., 54. Jozef Glos, 10., 14. Martin Gula

Zostava 3. kola: Kunic, Stachura J. (Kollár), Kraj´čovič, Kusý, Stachura C. (Nagaj), Glos (C), Doktor, Dadík (Korec), Gula, Rusnák (Octa), Valla

Martin Krajčovič, tréner: Dnešný zápas ukázal našu hernú pohodu a od začiatku sme predvádzali aktívny futbal, ktorý nám priniesol po 15. minútach trojgólové vedenie. Potom aj súper ukázal svoju kvalitu a ohrozil našu bránku, kde nám spoľahlivo zachytal brankár Daniel Kunic. Opäť sme ukázali tímový výkon a verím, že sme aj potešili piešťanských fanúšikov. Som rád, že naďalej zapracovávame do nášho A-tímu aj chlapcov z dorastu a po Kristiánovi Rusnákovi a Kamilovi Hlatkom sa dnes predstavil dobrým výkonom aj Filip Korec.

Starší dorast 2. kolo Brvnište – Piešťany 1:4 (1:1)

Góly: 35. Samuel Jurovec – 36., 83. Filip Korec, 53. Jozef Janotík, 61. Sebastián Ozimák

Zostava 2. kola:  Červenka, Štefanka, Blahuta (Valovič), Lenovský, Rusnák, Unger, Janotík, Korec, Kondrc (Ozimák), Krajčovič (Dobrovolný), Hlatký (Hlbocký)

Martin Javorka, tréner:  Hráči PFK cestovali na prvý vonkajší majstrovský zápas ako papierový favorit, čo sa však v prvom polčase na priebehu hry a ani na výsledku neprejavilo. Súper hral behavý, kontaktný futbal, využívajúc naše nepresnosti pri zakladaní útokov. Jednu z našich chybičiek využili domáci v 35. minúte a strelou spoza šestnástky sa ujali vedenia. Našťastie naši chlapci hneď z ďalšej akcie vyrovnali, keď dobrú prácu pri rohovej zástavke odviedol „Jojco“Janotík a jeho presný center zakončil hlavou agilný Filip Korec. Do polčasu sa už nič podstatné neudialo. Napriek dobrej hre domácich v prvom polčase sme si vypracovali niekoľko sľubných akcii, ktoré sme však nevedeli pretaviť na strelenie gólu. Po „mierne“ zvýšenom hlase cez prestávku trénerom, hráči PFK vstúpili do druhého polčasu ako vymenení, zlepšili pohyb, zvýšili držanie lopty, spresnili prihrávky, čoho výsledkom boli 2 pekné góly “ Jojcom“ Janotíkom a striedajúcim Sebom Ozimákom, ktoré pripravil svojim spoluhráčom Ivan Krajčovič. V druhom polčase sa prejavila, tak ako vo všetkých prípravných zápasoch, lepšia kondičná pripravenosť našich chlapcov, domácich futbalistov sme s výnimkou jednej akcie, keď ich strela skončila na konštrukcii našej brány, prakticky k ničomu nepustili. Naopak, naši hráči pokračovali v dobrom druhopolčasovom výkone a pred koncom pridali ďalší gól, keď spoza šestnástky nechytateľne trafil Filip Korec. Strelecké vykúpenie teda zariadili hráči, ktorí prišli v lete z U17-ky. Za celozápasový výkon si absolútnu pochvalu zaslúži brankár Červenka, stopérska dvojica Lenovský-Rusnák a stredopoliar Jurko Štefanka. Za druhý polčas musím pochváliť celý kolektív, pretože dokázali predviesť hru, na ktorú sú pripravení, a ktorú od nich očakáva tréner, funkcionári, rodičia a všetci fanúšikovia piešťanského futbalu. Je evidentné, že každý zápas treba „odjazdiť“ absolútne zodpovedne, pripraviť sa koncentrovane na každý zápas, nepodceniť žiadnu akciu, lebo v silách tohto kolektívu je bojovať o priamy postup do 2. ligy.

Mladší dorast 2. kolo Brvnište – Piešťany 0:6 (0:2)

Góly: 14. Oskár Bartovic, 30. Daniel Miklovič, 53., 74. Lukáš Stanek, 71. Filip Ondris, 77. Oliver Bušík

Zostava 2. kola: Freivald, Sedláček, Stanek, Strelec, Bušík, Hermann, Ondrejka (Ruľák), Bartovic (Piešťanský), Miklovič (Glos), Ondris (Štetka), Sloboda (Valo)

Starší žiaci 3. kolo Piešťany – Nové Zámky 1:5 (0:2)

Góly: 70. Michal Vereš – 11. René Farkas, 22. Barnabás Pócs, 38. Mário Kuruc, 65. Viktor Lakatos, 69. Tomáš Holeček

Zostava predohrávky 3. kola: Maliga (Tinka), Modrovič, Rusnák, Hlavatý (Fajnor), Daňhel (Čimo), Kluka (Vereš), Šimek, Holec, Hrdina (Grešák), Vyhlídal, Maco

Szilárd Petényi, tréner:  Rozhodla väčšia kvalita hostí, ktorí nás celkovo prevyšovali vo viacerých činnostiach, a to nielen v špecifických v súčinnosti s loptou, ale aj bez nej. Reálne konkurovať hosťujúcím hráčom mali schopnosť iba niektorí jednotlivci, ktorí svojím výkonom odvrátili ešte väčšiu pohromu. Najviac ma mrzí, že inkasujeme lacné góly, ktorým predchádza nie zložitá herná situácia s jednoduchým riešením. Sami vytvárame na seba tlak množstvom nepresností, spolu s technickými nedostatkami, z čoho rezultuje množstvo strát lôpt. Potešujúce pre mňa je, že príležitosť hrať v  ťažkom zápase dostali viacerí hráči, kde mali možnosť konfrontovať sa s  hráčskou kvalitou, a práve tieto zápasy dajú niekedy viac, než lacné víťazstvá so slabším.

Mladší žiaci 3. kolo Piešťany – Nové Zámky 1:7 (1:4)

Góly: 8. Filip Gregorovič – 7., 46. Ábel Csáni, 11. Matúš Kucman, 20. Áron Fordos, 27. Lukáš Cingel, 54. Dávid Biro

Zostava predohrávky 3. kola: Gulán, Pomajbová, Vatrt, Jánoš, Rolinec, Petényi, Hesko, Fodrán, Gregorovič, Seidl, Varačka, Gregorička, Ranostaj, M. Gvozdenovič, L. Gvozdenovič,  Hudec, Muller, Košinár, Urban

Text a foto: MB/TK PFK